Groteletterboeken

Groteletterboeken zijn boeken met een extra groot lettertype. Inhoudelijk zijn ze identiek aan hun tegenhangers in gewone druk. De bibliotheek heeft een zeer groot aanbod in allerlei genres. De groteletterboeken staan achteraan op de afdeling Fictie (2e verdieping).

Makkelijk lezen

Deze verhalen zijn gebaseerd op het originele boek, maar hebben een vereenvoudigde tekst en zijn beperkt in het aantal pagina’s.

Voor volwassenen
Deze eenvoudige verhalen zijn uiterst geschikt voor mensen die Nederlands leren. Ze hebben op de rug een oranje sticker 'Makkelijk lezen'. Je vindt ze in het Taalpunt Nederlands op het gelijkvloers. 

Voor kinderen
Kinderen waarvoor gewone leesboeken nog iets te moeilijk zijn om te lezen, kunnen een keuze maken tussen de 'Makkelijk lezen'-boekjes met eenvoudigere zinnen en taalgebruik. Deze vind je tussen de gewone leesboeken, maar ze hebben een extra oranje sticker 'Makkelijk lezen' op de rug.

Voor kinderen met dyslexie heeft de bib ondermeer de reeks 'Zoeklicht. Dyslexie'. Deze vind je tussen de gewone leesboeken, maar de Zoeklichtboeken hebben een extra oranje sticker 'Makkelijk lezen' op de rug.

Voor jongeren
Er zijn 'Makkelijk lezen'-boeken specifiek voor jongeren. Deze hebben een gele rugsticker 'jongeren' en staan in de jongerenhoek op de 2de verdieping.

Andere talen
De bib heeft ook Makkelijk lezen-boekjes in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Je vindt ze achteraan op het gelijkvloers bij de anderstalige boeken. Deze boeken zijn in eenvoudige tekst geschreven, hebben een beperkt aantal pagina’s en zijn geschikt voor iedereen die een andere taal aan het leren is en deze wil inoefenen.

Daisy-luisterboeken

Daisyboeken zijn speciale digitale luisterboeken en zijn bedoeld voor mensen met een visuele of leeshandicap (blind, slechtziend, dyslectisch, …) of voor mensen die een gewoon boek niet kunnen hanteren (bedlegerig, …).

De bib heeft zo’n 400 daisyboeken (zowel fictie als non-fictie, zowel volwassenen als voor kinderen) en 2 daisyspelers ter beschikking.