Makkelijk lezen

Makkelijk lezen

Deze verhalen zijn gebaseerd op het originele boek, maar hebben een vereenvoudigde tekst en zijn beperkt in het aantal pagina’s.

We hebben 'Makkelijk lezen'-boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen - zowel in het Nederlands als in enkele andere talen.

Luisterboeken

Audioboek

Luisterboeken zijn boeken die ingelezen zijn op cd. Je kan ze afspelen op een gewone cd-speler of op een computer met cd-speler. Je vindt luisterboeken zowel op de jeugdafdeling als op de afdeling fictie voor volwassenen.

Daisy-luisterboeken

Daisy

Daisy-boeken zijn speciale digitale luisterboeken en zijn bedoeld voor mensen met een visuele of leeshandicap (blind, slechtziend, dyslectisch, …) of voor mensen die een gewoon boek niet kunnen hanteren (bedlegerig, …).

De bib heeft zo’n 400 daisy-boeken (zowel fictie als non-fictie, zowel volwassenen als voor kinderen) en 2 daisyspelers ter beschikking.

Groteletterboeken

Groteletterboeken

Groteletterboeken zijn boeken met een extra groot lettertype. Inhoudelijk zijn ze identiek aan hun tegenhangers in gewone druk. De bibliotheek heeft een groot aanbod in allerlei genres.

De groteletterboeken staan achteraan op de afdeling Fictie (2e verdieping).

Krant Wablieft

krant Wablieft

Wablieft is een wekelijkse krant in eenvoudig Nederlands. Ze bericht over actuele onderwerpen in duidelijke taal en bevat weetjes, een pittige blog, een kruiswoordraadsel, ... Daarnaast is er ook de nóg eenvoudigere krant Wablieft Start met korte artikels en veel foto's. Wablieft Start verschijnt tweewekelijks. Je vindt de kranten in het Taalpunt Nederlands.

Fundels

Fundels

Dankzij de mogelijkheid om dyslexie-vriendelijke ondertitels te kiezen, beleven kindjes met dyslexie nu ook meer leesplezier aan Fundels.

Lettertype dyslexie

Lettertype dyslexie

Voor kinderen met dyslexie heeft de bib ook jeugdboeken die gedrukt zijn in lettertypes die makkelijker te lezen zijn.

Wist je trouwens dat er een speciale website bestaat voor kinderen met dyslexie (en hun begeleiders)? Check www.ikhaatlezen.be