De 26-jarige rechtenstudent Molly Bloom maakt fortuin met het organiseren van clandestiene pokerwedstrijden voor filmsterren en zakenlieden, maar dan komt de FBI haar op het spoor.
Onderwerp
Poker, Bloom, Molly
Titel
Molly's game / written and directed by Aaron Sorkin
Regisseur
Aaron Sorkin
Naar het werk van
Molly Bloom
Acteur
Jessica Chastain Idris Elba Kevin Costner
Componist
Daniel Pemberton
Taal
Engels
Uitgever
E One, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 135 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8713045249472

Besprekingen

Aaron Sorkin, scenarioschrijver van onder meer ‘The newsroom’ en ‘The social network’ schreef voor zijn eerste film als regisseur ook zelf het scenario, gebaseerd op het autobiografische boek* van Molly Bloom. In 2002 moet Olympisch skiester Molly na een ernstig ongeluk stoppen met haar sport. In plaats van een studie rechten wil ze eerst een jaartje werken en krijgt een baantje als serveerster in een nachtclub in Los Angeles. Daar komt ze in contact met een zakenman die ze gaat helpen bij het organiseren van clandestiene pokerwedstrijden voor filmsterren en zakenlieden. Molly is daarin erg succesvol, eerst in Los Angeles, later in New York. Haar contacten met Russische en Italiaanse misdadigers brengen haar onder de aandacht van de FBI. De recensenten geven 3 of 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Gebaseerd op het gelijknamige boek dat Bloom zelf schreef, waardoor het iets te veel een heldenverhaal wordt. Maar wel een intelligent, intrigerend en ondanks de lange speelduur heel soe…Lees verder

Over Aaron Sorkin

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door iDominick

Aaron Benjamin Sorkin (New York, 9 juni 1961) is een Amerikaanse Oscarwinnende scenarioschrijver en producent, bekend van films als The Social Network, Charlie Wilson's War, A Few Good Men en tv-series als The West Wing, Studio 60 on the Sunset Strip en The Newsroom.

Biografie

Aaron Sorkin groeide op in een Joods gezin in Scarsdale in de staat New York. Zijn moeder was lerares en zijn vader advocaat. Na de middelbare school begon Sorkin aan de Universiteit van Syracuse, waar hij in 1983 afstudeerde met een Bachelor of Fine Arts in Musicaltheater.

Theater

Na zijn afstuderen verhuisde Sorkin naar New York, waar hij een voorliefde voor het scenarioschrijven ontdekte. In de jaren tachtig schreef hij zijn eerste toneelstukken en verwierf snel een bekende naam in het New Yorkse theaterwereldje. Zijn meest bekende toneels…Lees verder op Wikipedia