Boek
Nederlands

Waarom het beste nog moet komen

Alexander De Croo (auteur), Tim van Steendam (redacteur)

Een pandemie, een oorlog in Europa (voor het eerst in 75 jaar), een klimaat dat steeds verder opwarmt. Alexander De Croo was de voorbije jaren noodgedwongen een crisispremier. Toch is hij er als onverbeterlijke vooruitgangsdenker meer dan ooit van overtuigd dat morgen beter zal zijn dan vandaag.


Ja! gaat radicaal in tegen doemdenken, nationalisme en afbraakpolitiek. Ons land barst v

Titel
Waarom het beste nog moet komen / Alexander De Croo ; opgetekend door Tim van Steendam
Auteur
Alexander De Croo 1975-
Redacteur
Tim van Steendam
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
237 p. : ill.
ISBN
9789463378796 (paperback)

Over Alexander De Croo

Alexander Francis Herman De Croo (Vilvoorde, 3 november 1975) is een Belgisch politicus voor Open Vld. Sedert 1 oktober 2020 is De Croo premier van België van de zogenaamde Vivaldicoalitie. Hij volgde Sophie Wilmès op en is de eerste Vlaamse premier in iets minder dan 10 jaar.

Biografie

Jeugd

Alexander De Croo is de zoon van voormalig minister, partijvoorzitter en kamervoorzitter Herman De Croo. Hij studeerde in 1998 af als handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel (in samenwerking met Solvay Business School). Nadien studeerde hij een Master of Business Administration (MBA) aan Northwestern-universiteit in Illinois, Verenigde Staten. Hij werkte tussen 2000 en 2006 voor het consultingkantoor The Boston Consulting Group. Daarna richtte hij Darts-ip op, een bedrijf dat advies geeft op vlak van eigendomsrecht.

Naar de politiek

Bij de Europe…Lees verder op Wikipedia