Boek
Nederlands

Een onzeker licht

Alexandra Bracken (auteur), Anne-Marieke Buijs (vertaler)
Nadat het geheime onderkomen van de Kinderalliantie is opgeblazen door de regering, vluchten Ruby (16, ik-figuur) en haar vrienden naar een andere plek. Vandaaruit smeden ze plannen om zo veel mogelijk kinderen uit de heropvoedingskampen te bevrijden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Een onzeker licht
Auteur
Alexandra Bracken
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
In the afterlight
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2018
478 p.
ISBN
9789045215655 (paperback)

Besprekingen

Nadat het geheime onderkomen van de Kinderalliantie in Los Angeles is opgeblazen door de regering, vluchten Ruby (16, ik-figuur) en haar vrienden naar een andere plek. Vandaaruit smeden ze plannen om zo veel mogelijk kinderen uit de heropvoedingskampen te bevrijden. Ze krijgen daarbij hulp van een groep ondergrondse journalisten, die via media-aandacht proberen de regering ten val te brengen en daarnaast de kinderen met bovennatuurlijke krachten een stem te geven. Maar met de manipulatieve Clancy Gray, zoon van de president, als gevangene, neemt Ruby een zeer groot risico, want lukt het haar wel echt om hem uit haar geest te weren? Slot van The Darkest Mind-trilogie* dat zich, vergeleken met de zinderende spanning van de eerdere twee delen, traag toewerkt naar een wat tamme ontknoping. Voor liefhebbers van dystopische romans als de 'Divergent'-trilogie en 'De Hongerspelen'. Wordt verfilmd als ‘The darkest minds’** (2018). Vanaf ca. 15 jaar.

Over Alexandra Bracken

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Alexandra Bracken (Phoenix, 27 februari 1987) is een Amerikaans auteur van sciencefiction- en fantasyboeken voor jeugd en adolescenten.

Biografie

Alexandra Bracken groeide op in Scottsdale (Arizona) en studeerde in 2005 af aan de Chaparral High School in Scottsdale en ging vervoigens naar het College of William & Mary in Williamsburg (Virginia) waar ze in mei 2009 een graduaat in geschiedenis en Engels behaalde. Later verhuisde Bracken naar New York waar ze ging werken in een uitgeverij van jeugdboeken, eerst als assistent-redacteur en later bij de marketing. Na zes jaar besloot ze zich volledig te wijden aan haar carrière als schrijver en verhuisde ze terug naar Arizona.

Carrière

Op negentienjarige leeftijd begon ze als student met het schrijven van haar eerste roman Brightly Woven die op 23 maart 2010 uitgegeven werd door Egmont USA. Het boe…Lees verder op Wikipedia