Boek
Nederlands

Onvergetelijk

Alexandra Bracken (auteur), Anne-Marieke Buijs (vertaler)
Ruby (16, ik-figuur) gaat op zoek naar een flashdrive met gevoelige informatie over de oorzaak van de ziekte waardoor zij en haar vrienden bovennatuurlijke krachten hebben ontwikkeld. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Onvergetelijk
Auteur
Alexandra Bracken
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Never fade
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2017
447 p.
ISBN
9789045215556 (paperback)

Besprekingen

Ruby (16, ik-figuur) is een van de weinige kinderen in de Verenigde Staten die een mysterieuze ziekte heeft overleefd en nu bovennatuurlijke gaven heeft. Ze is ontsnapt uit een heropvoedingskamp en heeft zich aangesloten bij een groep tieners. Nadat haar vriend Chubs is neergeschoten, laat Ruby zich oppakken door de Kinderalliantie, in de hoop dat zij medische zorg voor hem kunnen regelen. Vervolgens zit er voor haar niets anders op dan zich bij hen aan te sluiten, en hen te helpen bij de strijd tegen de regering, ook al zijn hun doelen niet de hare. Ze wordt op een geheime missie gestuurd om een usb-stick met gevoelige informatie te vinden over de oorzaak van de ziekte waardoor zij en haar vrienden bovennatuurlijke krachten hebben ontwikkeld. De stick blijkt in het bezit te zijn van haar vriend Liam, die niet meer weet wie zij is. Een gevaarlijke zoektocht door een desolaat Amerika volgt, terwijl Ruby’s krachten zich steeds verder ontwikkelen en haar vijanden haar op de hielen zitten…Lees verder

Over Alexandra Bracken

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Alexandra Bracken (Phoenix, 27 februari 1987) is een Amerikaans auteur van sciencefiction- en fantasyboeken voor jeugd en adolescenten.

Biografie

Alexandra Bracken groeide op in Scottsdale (Arizona) en studeerde in 2005 af aan de Chaparral High School in Scottsdale en ging vervoigens naar het College of William & Mary in Williamsburg (Virginia) waar ze in mei 2009 een graduaat in geschiedenis en Engels behaalde. Later verhuisde Bracken naar New York waar ze ging werken in een uitgeverij van jeugdboeken, eerst als assistent-redacteur en later bij de marketing. Na zes jaar besloot ze zich volledig te wijden aan haar carrière als schrijver en verhuisde ze terug naar Arizona.

Carrière

Op negentienjarige leeftijd begon ze als student met het schrijven van haar eerste roman Brightly Woven die op 23 maart 2010 uitgegeven werd door Egmont USA. Het boe…Lees verder op Wikipedia