Strip
Nederlands

Heartstopper. Deel 2, Nick en Charlie worden verliefd...

Alice Oseman (auteur)
+1
Heartstopper. Deel 2, Nick en Charlie worden verliefd...
×
Heartstopper. Deel 2, Nick en Charlie worden verliefd... Heartstopper. Deel 2, Nick en Charlie worden verliefd...

Heartstopper. Deel 2, Nick en Charlie worden verliefd...

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Charlie (14) heeft Nick (16) gekust. Nick is bang voor de reacties van zijn omgeving. Is hij er al klaar voor om er openlijk voor uit te komen dat hij op jongens valt? Intussen leert hij via Charlie vrienden kennen die dat heel gewoon vinden. Ballonstrip in zwart-wit. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Heartstopper. Deel 2, Nick en Charlie worden verliefd...
Auteur
Alice Oseman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heartstopper volume 2
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2021
Pagina 265-558, [18] p. : ill., z/w
Aantekening
Bevat ook de minicomic "Het oefenlokaal"
ISBN
9789000379262 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Charlie (14) heeft Nick (16) gezoend, maar Nick is er daarna heel snel vandoor gegaan. Ging Charlie te snel? Is Nick toch echt hetero? Dan blijkt dat beide jongens onzeker zijn. Lief, zoet stripverhaal over hoe de reeds uit de kast gekomen Charlie en de voorheen heterojongen Nick meer en meer verliefd raken. Herkenbare hedendaagse vlotte LHBTI+-strip over een jong tienerkoppel dat worstelt met hun emoties en gevoelens, en die zichzelf leren kennen dankzij de liefde. Terwijl Nick uitzoekt wat zijn seksuele geaardheid is en angstig is over hoe zijn directe omgeving op hem zal reageren, leert hij via Charlie vrienden kennen die hem tonen hoe het kan zijn. Fijne zwart-witstrip met whatsappjes, geknuffel, veel verontschuldigingen en gegiechel, want liefde overstijgt alles. Achterin staan karakterprofielen, schooluniformen, dagboeken van Charlie en Nick en een ministripje over de romantiek tussen twee vriendinnen van Charlie. Bekend van online, begonnen als webcomic en nu mede dankzij fans …Lees verder

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, die een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia