Strip
Nederlands

Het Heartstopper jaarboek

Alice Oseman (auteur)
+1
Het Heartstopper jaarboek
×
Het Heartstopper jaarboek Het Heartstopper jaarboek

Het Heartstopper jaarboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Extra materiaal bij de ‘Heartstopper’-reeks. Bundelt illustraties, korte stripverhalen, weetjes en informatie over het creatieve proces van de stripauteur. Illustraties en ballonstrips in kleur. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Het Heartstopper jaarboek / tekst en illustraties Alice Oseman
Auteur
Alice Oseman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Heartstopper yearbook
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2022
158 p. : ill.
Aantekening
Bonusboek bij de Heartstopper-reeks
ISBN
9789000383344 (hardback)

Besprekingen

Een bundeling van extra materiaal bij de stripboekserie ‘Heartstopper’. Het boek verzamelt niet eerder gepubliceerde illustraties, exclusieve minicomics, trivia en informatie over het creatieve proces van stripauteur Alice Oseman. ‘Het Heartstopper jaarboek’ is geschreven in directe, eenvoudige taal. Illustraties en ballonstrips in heldere kleuren (in tegenstelling tot de zwart-witillustraties in de delen van de stripreeks), in eenvoudige manga-stijl. Alice Oseman (1994) is een Britse schrijver en illustrator. Ze schreef meerdere LGBTIQ+ young adult-romans en haar succesvolle ‘Heartstopper’-reeks is inmiddels ook te zien op Netflix. Het boek maakt deel uit van de ‘Hearstopper’-reeks en blikt terug op de 4 reeds verschenen delen. Deel 5 van de serie verschijnt in het voorjaar van 2023. Voor lezers met interesse in LGBTIQ-verhalen vanaf ca. 13 jaar.

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, die een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia