Boek
Nederlands

Nick en Charlie : een Heartstopper-novelle

Alice Oseman (auteur), Niels van Eekelen (vertaler)
+1
Nick en Charlie : een Heartstopper-novelle
×
Nick en Charlie : een Heartstopper-novelle Nick en Charlie : een Heartstopper-novelle

Nick en Charlie : een Heartstopper-novelle

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Nick gaat na de zomer naar de universiteit. Charlie is bang dat hun langeafstandsrelatie zal mislukken, maar durft dat niet tegen Nick te zeggen. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
BookTok
Titel
Nick en Charlie : een Heartstopper-novelle / tekst en illustraties Alice Oseman
Auteur
Alice Oseman
Vertaler
Niels van Eekelen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nick and Charlie
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2023
135 p. : ill.
ISBN
9789000384426 (paperback)

Besprekingen

Een novelle bij de romantische graphic novel serie: 'Heartstopper*’.Nick en Charlie zijn inmiddels al twee jaar samen. Na de zomer begint Nick echter met zijn studie aan de universiteit. Hun vrienden zijn overtuigd van de kracht van hun relatie, maar juist door die verwachtingen slaat bij Charlie de twijfel toe. Hij is bang dat de langeafstandsrelatie zal mislukken, maar durft hierover niets tegen Nick te zeggen. Geschreven in een vlotte, hedendaagse stijl. Met enkele zwart-wittekeningen in de stijl van de bekende graphic novels. Geschikt voor lezers vanaf ca. 15 jaar.Alice Oseman (Chatham, 1994) is schrijver, stripmaker en jeugdauteur. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Alice Oseman

Alice Oseman (Kent, 16 oktober 1994) is een Britse schrijfster, die young-adult fictie schrijft. Haar eerste contract met een uitgeverij heeft ze op haar 17e behaald, en ze heeft haar eerste boek, Solitaire, in 2014 uitgegeven. Ze is hiernaast ook de auteur van Radio Silence, I Was Born For This en de webcomic Heartstopper.

Werken

Haar debuutroman, Solitaire, werd in 2014 gepubliceerd door HarperCollins na een biedingsstrijd. Het volgt het verhaal van Tori Spring, een pessimistische tiener, die Michael ontmoet, haar tegenpool- een ongelooflijke optimist. Ze proberen er achter te komen wie achter de streken op hun school zit, die steeds ernstiger worden. Andere personages zijn Charlie, die een ernstige eetstoornis heeft. De roman verkent thema's zoals vriendschap, psychische problemen en LGBT+ relaties.

In 2016 verscheen haar tweede roman, Radio Silence. De roman volgt Frances, een high-ac…Lees verder op Wikipedia