Boek
Nederlands

Geen rust voor de doden

Andrew F. Gulli (redacteur), Lamia J. Gulli (redacteur), David Baldacci (inleider)
Wanneer tien jaar na de voltrekking van een doodvonnis de betrokkenen bijeenkomen voor een herdenking, leidt dit tot nieuwe inzichten in de zaak.
Titel
Geen rust voor de doden / een roman van Jeff Abbott, Lori Armstrong, Sandra Brown ... [et al.] ; redactie Andrew F. Gulli en Lamia J. Gulli ; met een inl. van David Baldacci
Redacteur
Andrew F. Gulli Lamia J. Gulli
Inleider
David Baldacci
Auteur
Jeff Abbott Lori Armstrong Sandra Brown
Vertaler
Ed van Eeden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
No rest for the dead
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012
304 p.
ISBN
9789044333695 (paperback)

Besprekingen

Wat gebeurt er als 26 beroemde thrillerauteurs samen een boek schrijven? Dat is de beginpremisse van Geen rust voor de doden. Een groep schrijvers, onder wie klinkende namen zoals Alexander McCall Smith, Diana Gabaldon en Kathy Reichs, toonde zich bereid om voor het goede doel ieder één hoofdstukje van een thriller te schrijven. Het resultaat is echter niet de ‘ultieme thriller’ die de kaft belooft, maar eerder een doordeweekse plot die zich maar langzaam ontvouwt, mede door het gebruik van verschillende vertelstijlen en de introductie van steeds weer nieuwe personages.
De flashback aan het begin van de roman beschrijft hoe Rosemary Thomas, curator van een kunstmuseum in San Francisco, geëxecuteerd wordt voor de moord op haar overspelige man Christopher die in hetzelfde museum werkzaam was. Na een publieke confrontatiescène in het museum werd Christopher dood aangetroffen in een ‘ijzeren maagd’, een middeleeuws foltertuig, in een museum in Berlijn. De verschillende auteurs…Lees verder
Wanneer Rosemary Thomas wordt geëxecuteerd, kijkt de aan wal geraakte detective John Nunn toe met nog steeds dat knagende gevoel dat iets niet helemaal klopt. Maar het bewijs tegen haar lijkt overweldigend en de doodstraf voor het bruut vermoorden van haar echtgenoot en medecurator van het museum wordt voltrokken. Tien jaar later organiseert haar goede vriend Tony Olsen een herdenking voor haar in hetzelfde museum. Zou dat nieuw licht op de zaak werpen? Geschreven door een collectief van maar liefst 26 gerenommeerde thrillerschrijvers, deels ten bate van een goed doel. Origineel concept dat een vermakelijk verhaal oplevert. Mist vaart omdat schrijvers toch wel even hun eigen stempel willen drukken. Hierdoor worden veel karakters geïntroduceerd en vrij clichématig neergezet. Aardig, maar van zo'n schat aan schrijftalent verwacht men meer subtiliteit. Normale druk.