Boek
Nederlands

Stoere Steffie op bezoek bij van Gogh

Annemarie Bon (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Stoere Steffie op bezoek bij van Gogh
×
Stoere Steffie op bezoek bij van Gogh Stoere Steffie op bezoek bij van Gogh

Stoere Steffie op bezoek bij van Gogh

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Stoere Steffie op bezoek bij van Gogh
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2015
30 p. : ill.
ISBN
9789020678116 (hardback)

Besprekingen

Steffie en Said zijn met hun klas op schoolreis als zij informatie krijgen over Vincent van Gogh. Steffie vindt het zielig dat deze schilder arm gebleven is, terwijl er nu zoveel geld voor zijn schilderijen gegeven wordt. Zij wil hem dat vertellen en reist daarom per tijdmachine naar het Nuenen van de 19e eeuw waar zij de schilder opzoekt. Tweede zelfstandig te lezen deeltje over het meisje Stoere Steffie in de serie 'Leren lezen met Kluitman' voor beginnende lezers (AVI-E4). Het taalgebruik is modern, de tekst gedrukt in een prettig lezende grote letter. Zinnen lopen gewoon door en er wordt interpunctie gebruikt. Het verhaal met de truc van de tijdmachine is niet nieuw en echt spannend wordt het niet. De lezer krijgt wel wat informatie over de schilder. De blije manier van vertellen en de kleurige illustraties zorgen weliswaar voor een weinig opvallend, maar verzorgd boekje. Met meelees-cd* (ca. 50 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen en een kleindochter.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij met haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarb…Lees verder op Wikipedia