Boek
Nederlands

Het geheim van de tweeling

Annet Jacobs (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Het geheim van de tweeling
×
Het geheim van de tweeling Het geheim van de tweeling
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Maud ziet haar portret in de krant staan. Maar er staat de naam van een ander meisje onder. Met haar broer Menno en hun vriend Faroek gaat ze op onderzoek uit. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Geheimen, Tweelingen
Leesniveau
AVI E5, AVI M6, AVI 7, AVI 8
Titel
Het geheim van de tweeling
Auteur
Annet Jacobs
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
90 p. : ill.
ISBN
9789025871369 (hardback)

Besprekingen

Maud ziet tot haar verbazing haar zelfportret in de krant. Maar er staat de naam van een ander meisje onder. Met haar tweelingbroer Menno en hun goede vriend Faroek gaat Maud op zoek naar het meisje. Behalve een dubbelgangster van Maud, vinden ze ook een jongen die sprekend op Menno lijkt. Er blijkt sprake van een geheim waar hun oom bij is betrokken. Deel uit de serie ‘Geheim’ waaraan verschillende auteurs meewerken. Het ontrafelen van het geheim door de vier kinderen zorgt voor veel spannende momenten. Het verhaal is in vlot leesbaar en met vaart geschreven in een eenvoudige schrijfstijl met korte zinnen. De zwart-wittekeningen, vaak een pagina groot, zijn eenvoudig van opzet. Op het kleurige omslag zien de twee meisjes elkaar door een gat in de heg. Dit actieboek met verrassend onderwerp, is goed te lezen door kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Het geheim van de tweeling

Dat Maud en Menno een tweeling zijn wil niet zeggen dat ze erg op elkaar lijken. Sterker nog, ze hebben bijna niets gemeen! Maud is een rommelig warhoofd en Menno een pietje precies. Soms heeft Maud het weleens moeilijk met haar knappe broer. Waarom kan ze niet wat meer zijn zoals hij? Zij lijkt altijd wel iets te vergeten en is nooit zo netjes als die perfecte Menno. Als Maud in een krant haar eigen zelfportret vindt, getekend door een wildvreemde, begint er voor de tweeling een spannende tijd. Samen met hun beste vriend Faroek gaan ze op zoek naar een gezicht bij de naam onder de tekening in de krant. Wat ze ontdekken draait hun wereldje op zijn kop. En niet alleen die van hen!De gebeurtenissen in het verhaal worden verteld vanuit het standpunt van Maud, waardoor dit verhaal waarschijnlijk meer zal aanslaan bij meisjes dan bij jongens. Qua vormgeving en stijl past het boek goed in de bekende ‘Het geheim van’-reeks die door uitgeverij Leopold werd uitgebracht. I…Lees verder