Boek
Nederlands

Veerkracht : hoe biologische systemen omgaan met stress

Annette de Deugd (redacteur), Ellen van Donk (redacteur), Roy Erkens (redacteur)
Bespreking van de betekenis en de noodzaak van veerkracht, benaderd vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines. Met illustraties.
Onderwerp
Ecosystemen
Titel
Veerkracht : hoe biologische systemen omgaan met stress / redactiecommissie Annette de Deugd, Ellen van Donk, Roy Erkens, Marjolein Sterk ; redactie Astrid Smit
Redacteur
Annette de Deugd Ellen van Donk Roy Erkens Marjolein Sterk Astrid Smit
Taal
Nederlands
Uitgever
Den Haag: Stichting biowetenschappen en maatschappij, 2022
76 p. : ill.
ISBN
9789493232044 (paperback)

Besprekingen

Een wetenschappelijk boek over de betekenis en het belang van veerkracht. De coronapandemie heeft aangetoond hoe belangrijk veerkracht is. In dit boek wordt door wetenschappers van uiteenlopende disciplines ingegaan op aspecten die van invloed zijn op veerkracht en op wat veerkracht betekent. Op alle biologische niveaus blijken aanpassing, variatie, flexibiliteit, risicospreiding en tolerantie de kernmechanismen van veerkracht te zijn. Cellen, organismen en ecosystemen steken niet alle energie in een strategie of een mechanisme, maar spreiden hun kansen. Maar soms bieden al deze mechanismen geen oplossing meer. Relatief toegankelijk geschreven voor de complexiteit van het onderwerp. Met kleurenfoto’s, illustraties en tabellen. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Biowetenschappen en maatschappij'.