De mooiste verhalen

Anton Tsjechov (auteur), Tom Eekman (vertaler), Aai Prins (vertaler)
Bundeling korte literaire verhalen van de Russische schrijver (1860-1904).
Titel
De mooiste verhalen / Anton Tsjechov ; gekozen en van een nawoord voorzien door Gijs Scholten van Aschat
Auteur
Anton Tsjechov
Vertaler
Tom Eekman Aai Prins Anne Stoffel
Samensteller
Gijs Scholten van Aschat
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Russisch
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Van Oorschot, 2022
565 p.
ISBN
9789028222038 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een lijvige (565 blz.) literaire verhalenbundel. Het boek bundelt verhalen van de beroemde Russische schrijver, zoals 'De dame met het hondje', 'De jager' en 'Romance met contrabas'. De selectie van verhalen is zowel geschikt voor lezers die nog niet eerder iets van de auteur lazen, als voor kenners en liefhebbers. In talige stijl geschreven en geschikt voor een literaire lezersgroep. Anton Tsjechov (Taganrog, 1860 - Badenweiler, 1904) was een prominente Russische auteur, toneelschrijver, dramaturg en journalist. Hij schreef meer dan vijftig boeken. Zijn werk wordt wereldwijd uitgegeven.

Over Anton Tsjechov

Anton Pavlovitsj Tsjechov (Russisch: Анто́н Па́влович Че́хов) (Taganrog, 29 januari 1860 – Badenweiler, 15 juli 1904) was een Russisch schrijver, voornamelijk van toneelstukken en korte verhalen. Met name als schrijver van korte verhalen wordt Tsjechov algemeen beschouwd als een der grootsten uit de literatuurgeschiedenis.

Biografie

1860: Taganrog

Anton Pavlovitsj Tsjechov werd geboren in Taganrog, een havenstad in Zuid-Rusland aan de zee van Azov, als derde zoon van een kruidenier die zich had vrijgekocht uit lijfeigenschap. In 1876 vluchtte zijn vader voor schuldeisers naar Moskou. Anton bleef in Taganrog om er het gymnasium af te maken. Drie jaar later, in 1879, voegde de jonge Tsjechov zich bij zijn familie in Moskou en startte met een studie medicijnen.

In een bekende brief aan zijn latere uitgever Soevorin, gedateerd 7 januari 1889, deed hij een schrijfsuggestie die op zijn e…Lees verder op Wikipedia