Boek
Nederlands

Madame Butterfly

Benjamin Lacombe (concept), Pierre Winters (vertaler)
+1
Madame Butterfly
×
Madame Butterfly Madame Butterfly
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Luitenant Pinkerton (ik-figuur) ontmoet in Japan een knappe geisha, die hem doet denken aan een exotische vlinder. Maxi-prentenboek met een bewerking van de opera Madame Butterfly met paginagrote sprookjesachtige kleurenillustraties, uit te vouwen tot een 'kamerscherm'. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Japan
Titel
Madame Butterfly
Concept
Benjamin Lacombe
Vertaler
Pierre Winters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Madame Butterfly
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2014
[36] p. : ill.
Aantekening
Een vrije bewerking van de opera Madame Butterfly van Giacomo Puccini en van Madame Chrysanthème van Pierre Loti
ISBN
9789044821840 (hardback)

Besprekingen

Luitenant Pinkerton (ik-figuur) is voor zaken in Japan, als hij getroffen wordt door de buitengewone schoonheid van een jonge Japanse geisha die hem doet denken aan een exotische vlinder. Na moeizame onderhandelingen trouwt hij de zachte en kwetsbare Butterfly die heilig in hun liefde gelooft. Voor Pinkerton is dit huwelijk meer een spel, de gril van een verzamelaar van mooie dingen, tot hij wordt teruggeroepen naar Amerika. Prachtig uitgevoerd prentenboek in maxi-formaat (39 cm) over de liefde tussen twee jonge mensen van verschillende culturen in het Japan van de jaren twintig. Het is een vrije bewerking van het boek ‘Madame Chrysanthème’ van Pierre Loti, waarop Giacomo Puccini zijn opera ‘Madame Butterfly’ baseerde. Het stijlvol verwoorde verhaal bestaat uit een proloog en drie bedrijven, waarvan de tekst in twee kolommen is afgedrukt. Volwassen taalgebruik. De fascinerende olieverfschilderingen over twee pagina’s met sprookjesachtige, magische en surrealistische elementen verbeeld…Lees verder

Over Benjamin Lacombe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door A.Savin

Benjamin Lacombe (Parijs, 12 juli 1982) is een Frans illustrator en schrijver van jeugd(prenten)boeken en stripverhalen.

Biografie

Lacombe studeerde prentkunst aan de École nationale supérieure des arts décoratifs in Parijs en werkte toen al mee aan advertenties en animatiefilms. Op negentienjarige leeftijd tekende hij zijn eerste stripreeks en werkte als illustrator mee aan enkele boeken.

Zijn afstudeerproject Cerise Griotte, een kinderboek dat hij zowel schreef als illustreerde werd meteen zijn eerste boek dat gepubliceerd werd in maart 2006 in Frankrijk. Een jaar later werd het uitgegeven in de Verenigde Staten waar het door het weekblad Time Magazine genomineerd werd in de top-10 van jeugdboeken van 2007. Sindsdien heeft Lacombe tientallen boeken geschreven en geïllustreerd, die uitgegeven worden in verscheidene talen. Lacombe exposeert zijn werken op regelmatige basis. Zijn werk was onder andere te zien …Lees verder op Wikipedia