Billy Beane, de manager van het honkbalteam Oakland Athletics stelt in 2002 op geheel eigen wijze en met behulp van een baanbrekende analyse een succesvolle honkbalploeg samen.
Onderwerp
Honkbal
Titel
Moneyball
Regisseur
Bennett Miller
Naar het werk van
Michael M. Lewis 1960-
Componist
Mychael Danna 1958-
Acteur
Brad Pitt Jonah Hill Philip Seymour Hoffman Robin Wright
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
128 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Naar het boek Moneyball : the art of winning an unfair game van Michael M. Lewis
EAN
8712609655643

Besprekingen

Amerikaanse biografie/sportfilm uit 2011 van Bennett Miller (Capote), met Brad Pitt, Jonah Hill, Robin Wright, Philip Seymour Hoffman e.a. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal 'Moneyball: The art of winning an unfair game' van Michael Lewis. Billy Beane, de manager van het honkbalteam Oakland Athletics stelt in 2002 op geheel eigen wijze en met een baanbrekende analyse een succesvolle honkbalploeg samen. Gerhard Busch (VPRO Gids nr. 47, 2011) geeft 4 (van 5) sterren: 'Intelligent, onderhoudend en met altijd spannende dialogen van Aaron Sorkin (The Social network)'. Ook Eric Koch (Telegraaf 17-11-'11) is enthousiast en geeft ook 4 (van 5) sterren: '(...) een heerlijke film, die meer biedt dan een klassiek Amerikaans sportverhaal. Met twinkelende ogen voert Brad Pitt een fijn gezelschap acteurs aan, gestimuleerd door scenarist Aaron Sorkin.' Met extra's.

Over Bennett Miller

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Quitednorthern

Bennett Miller (New York, 30 december 1966) is een Amerikaans filmregisseur. Zijn oeuvre bestaat vooral uit biopics.

Biografie

Bennett Miller groeide op in een Joodse familie in New York. In zijn jeugd sloot hij vriendschap met scenarioschrijver Dan Futterman en acteur Philip Seymour Hoffman. Hij werkte later met beiden samen bij de film Capote, zijn doorbraak als regisseur. De film werd genomineerd voor vijf Oscars, maar alleen Seymour Hoffman verzilverde zijn nominatie als beste acteur. Later werden ook Brad Pitt en Jonah Hill voor Oscars genomineerd voor hun rollen in Moneyball. Bennet Miller won op het filmfestival van Cannes van 2014 de prijs voor de beste regie met Foxcatcher.

Filmografie

  • The Cruise (1998)
  • Capote (2005)
  • Moneyball (2011)
  • Foxcatcher (2014)
Lees verder op Wikipedia