Boek
Nederlands

Ik ben autastisch!

Bianca Toeps (auteur), Esther Walraven (auteur), Roozeboos (illustrator)
Bianca legt uit wat het betekent om autistisch te zijn: wat is er leuk en wat lastig? En hoe werken autistische hersenen? Haar vrienden praten mee en vertellen hun verhaal. Met tips en kleine tekeningen in zwart-wit en oranje. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.
Titel
Ik ben autastisch!
Auteur
Bianca Toeps Esther Walraven
Illustrator
Roozeboos
Taal
Nederlands
Uitgever
[Utrecht]: Blossom Books, © 2021
193 p. : ill.
ISBN
9789463492072 (hardback)

Besprekingen

Autenthieke, blij makende uitgave over leven met autisme. Als je autisme hebt ben je onzichtbaar anders. Over dat anders zijn wordt hier op liefdevolle, kleurrijke, feitelijke wijze verslag gedaan. In elk hoofdstuk beleef je, tot in detail, dat hier een ervaringsdeskundige aan het woord is die zich niet als slachtoffer opstelt, ofwel het fenomeen autisme met een medische blik beziet. De kenmerken van autisme worden in tal van verhalen en levenservaringen van Bianca zelf, maar ook van haar vrienden Daan, Robin en Sam, geconcretiseerd en van een begrijpelijke en inzicht gevende context voorzien. Autisme kan voordelen hebben, maar je kunt er ook (flink) last van hebben. Autisme kleurt je persoonlijkheid en maakt je op jouw wijze uniek. Dit boek geeft kinderen en jongeren, ouders en begeleiders, familieleden een schatkist vol tools in handen, waarmee het leven – voor een gediagnosticeerd autist – zo fijn mogelijk gemaakt kan worden. Vrolijk geïllustreerd met kleine zwart-witte tekeningen …Lees verder

Over Bianca Toeps

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Toeps

Bianca Toeps (Leidschendam, 7 augustus 1984) is een Nederlandse auteur, fotograaf en webontwikkelaar. Ze is autistisch en schreef daarover het boek Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit, dat in 2019 uitkwam bij Blossom Books. Het boek verscheen een jaar later in het Engels onder de titel But you don't look autistic at all, en in 2022 verscheen een Duitse versie.

Biografie

Toeps groeide op in Zoetermeer, en verhuisde op zeventienjarige leeftijd naar Den Haag. Ze studeerde kortstondig Accountancy aan Nyenrode. Ze kreeg een eetstoornis en stopte met haar studie. Na een succesvolle behandeling studeerde ze Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam en fotografie aan Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda. Ze fotografeerde voor onder meer Monki, CosmoGIRL!, Grazia en artiesten als Aafke Romeijn en creëerde websites voor onder andere Blossom Books.

Sinds 2008 reist Toeps regel…Lees verder op Wikipedia