Als de VS bedreigd worden door een allesvernietigend cybervirus verdwijnt de president van de radar om met een team aan een oplossing te gaan werken.
Titel
President vermist
Auteur
Bill Clinton James Patterson
Vertaler
André Haacke Ruud Van der Helm Waldemar Noe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The president is missing
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, © 2018
480 p.
ISBN
9789046824092 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

BILL CLINTON JAMES PATTERSON - President vermist

James Patterson is geen thrillerschrijver, maar een thrillerbedrijf. Om zijn vermogen van honderden miljoenen dollars vaak genoeg aan te spekken met de verkoop van een nieuwe bestseller doet de productiefste Amerikaanse auteur regelmatig een beroep op 'coauteurs' die een door hem bedacht scenario uitschrijven volgens zijn richtlijnen. Hun eerste versie wordt vervolgens door de maestro geredigeerd en afgewerkt. Om die reden wordt James Patterson weleens smalend de Henry Ford, of zelfs de McDonald's, van de misdaadschrijverij genoemd. Maar wie zijn wij om te oordelen over 's mans businessplan? Niemand noemt Pieter Paul Rubens de McDonald's van de Vlaamse schilderkunst, hoewel hij in zijn atelier net zo goed anderen in zijn plaats liet schilderen om meer opdrachten te kunnen aannemen. Bovendien is Pattersons medeschrijver deze keer niemand minder dan voormalig president Bill Clinton.

De pittige pageturner die de krasse zeventigers samen schreven, laat zich verkopen als het perfecte huwelijk van James Pattersons vakmanschap en Bill Clintons expertise. En wat die expertise nu ook weer precies inhield, wordt in het eerste hoofdstuk meteen duidelijk. Daarin dreigt presidentiële hoofdfiguur Jonathan Lincoln Duncan uit zijn ambt ontzet te worden. Niet omdat hij, zoals Bill, zijn kwakje achterliet op de jurk van een stagiaire en daarover loog, maar wel omdat hij gebeld zou hebben met een terrorist — een vergelijkbaar vergrijp in hedendaags Amerika. Wat daarop volgt, is een kloeke thriller die achterkamerpolitiek mengt met terreurdreiging, en een actieheld opvoert die de Harrison Ford uit Wolfgang Petersens 'Air Force One' in herinnering brengt.

De beloofde inkijk in de leefwereld van een Amerikaanse president valt ietwat mager uit. Dat de leider van de Verenigde Staten dagelijks moeilijke beslissingen moet nemen die gevolgen hebben voor zijn land en …Lees verder

President vermist

 Eerste zin. ‘Hierbij is de zitting van de speciale onderzoekscommissie geopend…’

President Jonathan Duncan voorkomt een Russische aanslag op de gevaarlijkste cyberterrorist ter wereld. Amerika staat op zijn kop, de nieuwszenders ruiken bloed en het Huis van Afgevaardigden wil Duncan afzetten. In plaats van zich te verdedigen doet die er alles aan om zich nog verdachter te maken. En dan verdwijnt hij plots omdat hij in zijn eentje de strijd met de terroristen moet aangaan. Wie kan hij vertrouwen? De slechten blijken een geweten te hebben en in het Witte Huis woont een judas. De combinatie van de Amerikaanse überthrillerschrijver James Paterson, uit wiens schrijffabriek de ene na de andere bestseller rolt, en oud-president en crimefan Bill Clinton, werkt pas als je accepteert dat een Amerikaanse president in zijn eentje het land, om niet te zeggen de wereld, kan redden. Het zijn vooral de fascinerende insiderverhalen van Clinton die je dwingen om verder te lezen: het gevecht dat de machtigste man ter wereld niet alleen met zijn Congres, maar ook met de media…Lees verder

De 42e president van de VS staat voor een enorme uitdaging als blijkt dat Amerika wordt bedreigd met een aanval van een allesvernietigend cybervirus. Om te doen wat hij het beste acht voor het land, is het nodig dat hij onder de radar werkt en zelfs een tijd geheel uit beeld verdwijnt, zonder beveiliging en zonder contact met de buitenwereld; niet om zichzelf te beschermen maar juist om enorm veel risico te nemen. Samen met zijn team, waarin een verrader blijkt te zitten, werkt hij non-stop aan de ontmanteling van het virus en het ontmaskeren van de daders. Ondertussen wordt hij van diverse kanten bedreigd en aangevallen. Grotendeels geschreven in ik-perspectief vanuit de president. Voor deze spannende thriller werkte de bestsellerauteur samen met oud-president Bill Clinton om details te verwerken die alleen van een president konden komen. Veel nieuws komt de lezer echter niet te weten. Boek dat lekker spannend is, vlot leest, zonder verdieping van de personages, met de nodige dosis o…Lees verder

Over Bill Clinton

William Jefferson (Bill) Clinton (Hope (Arkansas), 19 augustus 1946) is een Amerikaans politicus van de Democratische Partij. Hij was de 42e president van de Verenigde Staten van 1993 tot 2001.

Clinton, een jurist van beroep, was van 1973 tot 1976 hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit van Arkansas. Hij was van 1977 tot 1979 de procureur-generaal van Arkansas en van 1979 tot 1981 en van 1983 tot 1992 de 40e en 42e gouverneur van Arkansas.

In 1992 won Clinton, samen met running mate Al Gore, de verkiezing van 1992 en versloeg daarmee de zittende president George H.W. Bush. Tijdens de verkiezingen van 1996 versloeg hij Republikein Bob Dole en werd daarmee verkozen voor een tweede termijn.

Clinton is getrouwd met de voormalige minister van Buitenlandse Zaken en oud-senator Hillary Clinton. Samen hebben ze één dochter, Chelsea. Hillary Clinton was de presidentskandidaat namens de Democratische Partij voor de presidentsverkiezingen van 2016, maar verloor …Lees verder op Wikipedia