Boek
Nederlands

Fanfiction

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Sinds de verdwijning van haar beste vriendin Camila vlucht Nona in het schrijven van verhalen die ze post op social media. Dan verschijnt een filmpje van Camilla die Nona's vermoeden bevestigt. Bij de video staat een quote uit een van Nona’s verhalen, en om Camila te redden moet Nona in haar eigen duistere verleden duiken. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Fanfiction
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
230 p.
ISBN
9789463376372 (paperback)

Besprekingen

Het tweede deel in de YA-thrillerserie ‘Confessions of a teenage serial killer’*. Nona's beste vriendin Camila verdween een jaar geleden, samen met de beruchte David Silis. Nona gelooft niets van de geruchten dat ze samen een nieuw leven zijn begonnen, en vlucht sinds Camila’s verdwijning in het schrijven van verhalen die ze deelt op social media. Als er een schokkend filmpje opduikt, bevestigt dit Nona's vermoeden dat Camila is ontvoerd. Nona lijkt bovendien de sleutel tot de verdwijning in handen te hebben, want bij de video staat een quote uit Nona’s laatste verhaal. Om het leven van Camila te redden moet Nona haar eigen gruwelijke verleden onder ogen zien, waarin een duister geheim verborgen ligt. Bjorn Van den Eynde (1984) is een Belgische jeugdauteur, tv-scenarist en regisseur. Het tweede deel uit de serie Confessions of a teenage serial killer is een meeslepend geschreven, eigentijdse vertelling. Geschikt voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia