Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een jonge vrouw ontdekt dat haar vriend een verhouding met een ander heeft en haar enkel om haar geld wil trouwen, verbreekt ze hun relatie.
Titel
Met gesloten ogen
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Hanneke van Soest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The blind years
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, [2014]
207 p.
ISBN
9789022566589 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Bridget Gether heeft een zware jeugd achter de rug. Haar ouders kwamen om in de oorlog en ze groeide daarom op als wees. Nu ziet het leven er een stuk fijner uit voor haar, nu ze verloofd is met Laurence, de zoon van de familie bij wie Bridget sinds de dood van haar ouders woont. Dan blijkt dat er toch weinig liefde in het spel is. Ze blaast de verloving af, tot grote onvrede van Laurence. Hij zoekt wraak. De zoveelste roman van de auteur, die eerder bekendheid verwierf met onder meer 'Aan de oever van de rivier', 'De andere vrouw' en tientallen andere (liefdes)romans. Het verhaal is wat aan de korte kant, waardoor het lastig is mee te leven met de personages. Toch weet de auteur de spanning aardig vast te houden. Normale druk en ruime interlinie.

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

Lees verder op Wikipedia