Huurmoordenaar John Wick keert terug naar Rome om een oud-collega te helpen.
Titel
John Wick 2
Regisseur
Chad Stahelski
Acteur
Keanu Reeves Laurence Fishburne Common 1972- Riccardo Scamarcio Ruby Rose John Leguizamo
Uniforme titel
John Wick : chapter 2
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
117 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
5412370814005

Besprekingen

Vervolg op de actiethriller* (2014) van Chad Stahelski met in de hoofdrol opnieuw Keanu Reeves als gepensioneerde huurmoordenaar John Wick. Wick denkt nu rust te hebben, maar hij wordt benaderd door de Italiaanse gangster Santino D’Antonio (Riccardo Scamarcio) met wie hij een bloedband heeft gesloten. D’Antonio vraagt hem naar Rome te komen om een machtsstrijd binnen de Italiaanse onderwereld te beslissen. Coen van Ewijk (cinemagazine.nl) geeft 4 1/2 ster. Hij ziet ‘fenomenaal werk’ van het stuntteam en ‘interessante vondsten’ in de vechtstijl: ‘De makers weten het geheel te verpakken in een goed samenhangend verhaal waarin de actie goed verdeeld wordt over de verschillende aktes.’

Over Chad Stahelski

CC BY 2.0 - Foto van/door Anna Hanks from Austin, Texas, USA

Chad Stahelski (Palmer, 20 september 1968) is een Amerikaans stuntman en filmregisseur.

Biografie

Chad Stahelski werd geboren in Palmer (Massachusetts). Hij heeft twee jongere broers. Reeds op jonge leeftijd leerde hij vechtkunsten. In de periode dat hij aan de University of Southern California (USC) studeerde, sloot hij zich aan bij de vechtkunstschool van Dan Inosanto.

Carrière

Als stuntman

In de jaren 1990 ging Stahelski in Hollywood aan de slag als stuntman. Een van zijn eerste filmproducties was de cultfilm The Crow (1994), die berucht werd omdat hoofdrolspeler Brandon Lee, zoon van vechtsportacteur Bruce Lee, tijdens de opnames door een schietincident om het leven kwam. Na het plotse overlijden van Lee werd de film afgewerkt met stuntmannen Stahelski en Jeff Cadiente in de plaats van de acteur.

In…Lees verder op Wikipedia