Boek
Nederlands

Break a leg

Chinouk Thijssen (auteur)
+1
Break a leg
×
Break a leg Break a leg
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Na een woelig jaar mag India (ik-persoon) gelukkig toch naar de vervolgopleiding van de balletschool. Ze woont nu op kamers, samen met haar drie dansvriendinnen. Ze hoopt dat haar stalker haar nu met rust laat, maar al snel beginnen de bedreigingen opnieuw. Het wordt steeds gevaarlijker in de chatgroep Truth or Dance. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Ballet, Dans, Vriendschap
Titel
Break a leg
Auteur
Chinouk Thijssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2019
269 p.
ISBN
9789044836219 (hardback)

Besprekingen

Tweede deel in de ‘Truth or Dance’- trilogie, na ‘Truth or Dance’*. Na een woelig jaar mag India (ik-persoon) dan toch naar de vervolgopleiding. Ze hoopt dat haar stalker haar met rust laat, maar al snel beginnen de chats opnieuw. Nieuwe opdrachten, bedreigingen en gevolgen volgen elkaar in een hoog tempo op. Chinouk Thijssen is een bekende boekenblogger en Youtuber; ze schreef ook meerdere boeken. Haar eigen ervaring met ballet was mede een inspiratiebron voor deze trilogie. Het is een thriller die zich afspeelt op een balletschool. Spanning wordt krachtig opgebouwd en door het grote verrassingselement van de stalker blijf je verder lezen in dit onvoorspelbare verhaal. Bovendien blijft, door de toevoeging van nieuwe personages die goed worden uitgewerkt, het verhaal steeds boeiend. Daarnaast is ook nog plaats voor liefdesperikelen en actuele thema’s als homofobie. Kortom een mooi vervolgdeel, met een zo mogelijk nog spannendere cliffhange. Een vlot geschreven tweede deel dus dat doet…Lees verder

Over Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (Rotterdam, 30 juni 1983) is een Nederlandse schrijfster van jeugd- en kinderboeken.

Levensloop

Chinouk Thijssen had al enkele boeken in eigen beheer uitgegeven voordat zij in 2017 een contract kreeg bij Clavis. In 2018 werd haar eerste Young Adult-thriller bij deze uitgeverij gepubliceerd. In 2021 verscheen haar eerste kinderboek voor 9 jaar en ouder. In 2022 won zij de Prijs van de Jonge Jury voor haar thriller Gegijzeld.

Van haar boek Fataal spel zijn de filmrechten verkocht aan Glimlach Media.

Tijdens de Boekenweek van Jongeren 2022 is Thijssen een van de auteurs van 3PAK, de gratis geschenkbundel.

Samen met de schrijvers Pamela Sharon, Astrid Boonstoppel en Laura Diane maakt zij de podcast I Write Better Than I talk.

Bibliografie