Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De reis naar het Morgenland

Ook verschenen als De reis van het drakenschip

C.S. Lewis (auteur), Imme Dros (auteur)
+1
De reis naar het Morgenland
×
De reis naar het Morgenland De reis naar het Morgenland

De reis naar het Morgenland

Ook verschenen als De reis van het drakenschip

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Lucy, Edmund en hun neefje Eustaas beleven allerlei spannende en geheimzinnige avonturen in het land Narnia, wanneer ze op zoek zijn naar de verloren vrienden van koning Caspians vader. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De reis naar het Morgenland
Ook verschenen als
De reis van het drakenschip
Auteur
C.S. Lewis Imme Dros
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The voyage of the Dawn Treader
Uitgever
Utrecht: KokBoekencentrum Uitgevers, © 2021 | Andere uitgaven
186 p.
ISBN
9789026623677 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Edmond en Lucy logeren bij de start van dit vijfde deel van de kronieken van Narnia bij hun neefje Justus. Ze kunnen het niet zo goed vinden met hun neefje. Als ze zich op een dag proberen terug te trekken in de logeerkamer volgt hij hen. Dan gebeurt er iets ongelofelijks. Het schilderij aan de muur komt tot leven en ineens liggen de drie kinderen in het water en worden door hun vriend Caspian uit de golven opgevist. Er blijken drie jaren verstreken sinds de kinderen Narnia bezochten. De jonge koning is op reis om de zeven ridders, die zeven jaar geleden naar het oosten vertrokken, te zoeken. De start van opnieuw een heerlijk avontuur. Dit vijfde deel van 'De kronieken van Narnia'* was, toen het in 1957 uitgegeven werd, het derde deel binnen deze serie en werd vertaald onder de titel ‘De wonderreis van het Drakenschip’. Deze nieuwe vertaling van de hand van Imme Dros kreeg een andere titel mee. De tekst voelt fris, hedendaags en leest makkelijk weg zonder dat ingewikkelde zinnen word…Lees verder

Over C.S. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door "Genvessel"

Clive Staples Lewis, beter bekend als C.S. Lewis, (Belfast, 29 november 1898 – Oxford, 22 november 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en christelijk apologeet.

Inleiding

Lewis, door intimi ook wel Jack Lewis genoemd, werd vooral bekend door zijn door het christendom geïnspireerde boeken, zowel fictie als apologetische en filosofische verhandelingen. Een van zijn bekendste werken is The Screwtape Letters (Nederlandse titel: Brieven uit de Hel) uit 1942, waarin hij op originele wijze christenen tracht te waarschuwen voor het geloofsondermijnende werk van de duivel. Toch is Lewis nog meer bekend gebleven om zijn kinderboeken over het magische land Narnia, waar hij overigens dezelfde boodschap in heeft verwerkt. Deze boeken zijn in Engelstalige landen algemeen bekend en worden, mede door de diverse verfilmingen ervan, tegenwoordig ook veel in anderstalige landen gelezen.

Lees verder op Wikipedia