Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Prins Caspian

C.S. Lewis (auteur), Imme Dros (vertaler)
+1
Prins Caspian
×
Prins Caspian Prins Caspian
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Geroepen door de toverhoorn komen vier schoolkinderen naar het wonderland Narnia, om samen met Prins Caspian te proberen de verdrukte bevolking te bevrijden. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Prins Caspian
Auteur
C.S. Lewis
Vertaler
Imme Dros
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Prince Caspian
Uitgever
Utrecht: KokBoekencentrum Uitgevers, © 2021 | Andere uitgaven
165 p.
ISBN
9789026623653 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Prins Caspian is het vierde deel uit de serie 'De kronieken van Narnia', Lewis keert daarin terug naar het oorspronkelijke concept van de Narniaboeken: een spannend verhaal in een land vol fantasie, met een christelijke boodschap.

Centraal staat de verdreven prins Caspian, de rechtmatige koning van Narnia, die samen met dwergen en faunen een oorlog plant tegen zijn oom, die de troon heeft ingepikt. Het is een droevige tijd in Narnia, want alle sprekende dieren en dwergen zijn verdreven en leiden een verborgen bestaan ondergronds. Caspian roept de hulp in van Edmund, Peter, Susan en Lucy, de kinderen die in het tweede deel het land uit de nood hielpen. Het sympathiekst is de kleine Lucy, die een grenzeloos vertrouwen in de leeuw Aslan heeft, symbool voor de christelijke God. Zij wordt door de anderen niet altijd serieus genomen omdat ze nog zo jong is. De grotere kinderen willen met logisch redeneren tot oplossingen komen, wat niet altijd lukt. Een groot deel van het ver…Lees verder
Het bekende viertal Pieter, Suze, Edmond en Lucy wachten onderweg naar kostschool op hun trein als het station om hen heen begint te veranderen en ze opnieuw in Narnia terechtkomen. Het duurt even voor ze precies weten waar, want hun prachtige paleis is veranderd in een ruïne en de tijd heeft duidelijk niet stil gestaan. Dan redden ze de dwerg Trumpkin uit de handen van soldaten. Deze dwerg blijkt een boodschapper van Prins Caspian die de troon van Narnia wil veroveren op zijn slechte oom Miraz. Deze ontmoeting is het begin van een nieuw spannend avontuur, waarin leeuw Aslan opnieuw een grote rol speelt. ‘Prins Caspian’ werd in 1951 uitgegeven als tweede deel in de serie ‘De kronieken van Narnia’, maar is chronologisch het vierde deel. Fijn dat deze klassieker opnieuw in het Nederlands vertaald is door Imme Dros. De tekst voelt fris, hedendaags en leest makkelijk weg zonder dat ingewikkelde zinnen worden vermeden of de tekst vereenvoudigd is. Dit klassieke verhaal krijgt op deze manie…Lees verder

Over C.S. Lewis

CC BY 2.0 - Foto van/door "Genvessel"

Clive Staples Lewis, beter bekend als C.S. Lewis, (Belfast, 29 november 1898 – Oxford, 22 november 1963) was een in Ierland geboren Brits schrijver, letterkundige en christelijk apologeet.

Inleiding

Lewis, door intimi ook wel Jack Lewis genoemd, werd vooral bekend door zijn door het christendom geïnspireerde boeken, zowel fictie als apologetische en filosofische verhandelingen. Een van zijn bekendste werken is The Screwtape Letters (Nederlandse titel: Brieven uit de Hel) uit 1942, waarin hij op originele wijze christenen tracht te waarschuwen voor het geloofsondermijnende werk van de duivel. Toch is Lewis nog meer bekend gebleven om zijn kinderboeken over het magische land Narnia, waar hij overigens dezelfde boodschap in heeft verwerkt. Deze boeken zijn in Engelstalige landen algemeen bekend en worden, mede door de diverse verfilmingen ervan, tegenwoordig ook veel in anderstalige landen gelezen.

Lees verder op Wikipedia