Titel
La la land / written and directed by Damien Chazelle
Regisseur
Damien Chazelle
Componist
Justin Hurwitz 1985-
Acteur
Ryan Gosling Emma Stone
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
ca. 123 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
5412370813305

Besprekingen

Musicalfilm van Damien Chazelle (Whiplash) met Ryan Gosling (The nice guys; The big short) en Emma Stone (Irrational man; Birdman). Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood, maar werkt intussen als serveerster. Sebastian is jazzmuzikant en speelt piano in sjofele clubs, terwijl hij hoopt later een eigen jazzclub te openen. De twee ontmoeten elkaar en worden verliefd. Samen proberen ze hun dromen waar te maken, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische Hollywood-leven? Alle recensenten zijn lovend. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 22-12-'16) geeft 5 sterren: '(...) La La Land straalt een niet te beteugelen enthousiasme en hoop uit. (...) Buiten dat gevoel zit de bitterzoete film vol prachtige dans- en zangnummers. (...) Deze film wordt een onvervalste klassieker.' Genomineerd voor het recordaantal van 14 Oscars, winnaar van zes Oscars, waaronder Beste regie en Beste actrice.

Over Damien Chazelle

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lionsgate Entertainment

Damien Sayre Chazelle (Providence (Rhode Island), 19 januari 1985) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent.

Biografie

Damien Chazelle werd in 1985 geboren in Providence (Rhode Island) als de zoon van Celia Martin en Bernard Chazelle. Zijn vader is een Franse computerwetenschapper die hoogleraar is aan de Amerikaanse Princeton-universiteit. Zijn moeder is een Amerikaanse historica van Brits-Canadese afkomst die middeleeuwse geschiedenis doceert aan The College of New Jersey. Chazelle heeft een jongere zus, actrice Anna Chazelle.

Hij groeide op in Princeton (New Jersey) waar hij ondanks zijn katholieke opvoeding vier jaar les volgde aan een joodse school. Later sloot hij zich aan bij Princeton High School, waar hij naast film ook een passie voor (jazz)drummen ontwikkelde: "Ik dacht niet dat ik er carrière mee kon maken, maar om een of andere reden werd het mijn leven…Lees verder op Wikipedia