Dvd
Nederlands
Olga en Irma zijn beiden getalenteerde balletdanseressen en goede vriendinnen. Irma moet toezien Olga bezwijkt aan alcohol, drugs en anorexia.
Onderwerp
Ballet, Dans, Vriendschap
Taal
Nederlands
Uitgever
WW Entertainment, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Nederlands gesproken, Engels ondertiteld
EAN
8713045251413

Besprekingen

Tijdens de losbandige jaren 70 moet de gedisciplineerde ballerina Irma toezien hoe haar krankzinnig getalenteerde vriendin Olga ten prooi raakt aan anorexia, alcohol en drugs. Gesterkt door de kracht van hun vriendschap, is ze uiteindelijk in staat om Olga de vrijheid te geven om te leven en sterven op haar eigen manier. IMDb score 8/10, Moviemeter 4/5.

Over Dana Nechushtan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door MacFra

Dana Nechushtan (Afula, Israël, 26 december 1970) is een Nederlands regisseur en scenarioschrijver.

Jeugd, opleiding en loopbaan

Dana Nechushtan groeide op in een kibboets in het noorden van Israël. Op zesjarige leeftijd verhuisde ze met haar moeder naar Nederland.

Tot haar veertiende mocht ze geen televisie kijken omdat dat ten koste zou gaan van haar verbeelding. Wel ging ze naar de bioscoop, naar films die haar moeder geschikt vond, met Greta Garbo en Marlene Dietrich.

Na de kleuterschool heeft Nechushtan haar hele schooltijd op de Vrije School gezeten. De onderbouw deed ze in Wageningen. Verder ging ze naar de Vrije School in Nijmegen en het Geert Groote College Amsterdam.

In 1990 werd ze toegelaten tot de Nederlandse Film en Televisie Academie waar ze in 1994 afstudeerde. Voor haar eindexamenfilm Djinn, een politiek sprookje, kreeg…Lees verder op Wikipedia