Boek
Nederlands

Bles moet blijven

+1
Bles moet blijven
×
Bles moet blijven Bles moet blijven
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Peer is het paard van Pip. Ze staat in Stal Haver bij Bas. Dan moet paard Bles weg van Bas. Ze is te oud. Dat mag toch niet! Pip maakt een plan. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Bles moet blijven / tekst en illustraties Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2021
29 p. : ill.
ISBN
9789020677867 (hardback)

Besprekingen

Bas is de eigenaar van Stal Haver. Pip heeft er een paardje: toffe Peer. Ze hoort van Enrik dat paard Bles weg moet. Ze is te oud en de stal moet voor een nieuw paard gebruikt worden. Samen met Suus en Enrik bedenkt Pip een plan om Bles te behouden. Ook paard Peer denkt mee, de gedachten van het paard zijn ook verwoord. Baas Bas is helemaal niet blij met het plan van de kinderen: nog meer dieren, waaronder zelfs een varken. Dat wordt te duur. Ze geven echter niet op en er wordt reclame gemaakt. De krant komt een artikel schrijven en er komen veel mensen kijken. Dan moet Bas toch wel overstag gaan. Leesboek voor de beginnende lezer uit de serie ’Leren lezen met Kluitman’*. In die serie is dit het vierde boek over de avonturen van Pip en Peer**. De tekst, met hoofdletters en interpunctie, is gedrukt op een gekleurde ondergrond. Wensvervullend uitgewerkt verhaal met herkenbaar thema. De cartooneske en kleurrijke kleurenillustraties in onder meer collagetechniek zijn een fijne aanvulling…Lees verder

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia