Boek
Nederlands

Feest met Pip en Peer

+1
Feest met Pip en Peer
×
Feest met Pip en Peer Feest met Pip en Peer

Feest met Pip en Peer

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Er hangt een brief op de stal van Peer. Er staat: Feest! Spring jij mee? Pip en Peer doen mee. Maar dan doet Peer zich zeer. Gaat het feest wel door? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Feest met Pip en Peer / tekst en illustraties Daniëlle Schothorst
Auteur
Daniëlle Schothorst
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2019
28 p. : ill.
ISBN
9789020678413 (hardback)

Besprekingen

In 'Pip en Peer' (2017)* kreeg het meisje Pip een paard. Dit paard Peer is een pony, maar dat is een te moeilijk woord voor dit eerste leesboekje met maximaal tweelettergrepige woorden op niveau AVI-E3. De alwetende verteller laat het paard ook denken in dit verder realistische verhaaltje over de perikelen rondom een feest in manege Stal Haver. Op een positieve manier worden problemen overwonnen en krijgt iedereen op zijn eigen manier een rol bij het feest. Mooi uitgevoerd stevig boekje met paginagrote kleurenillustraties in een digitale collagetechniek. Ook de schutbladen doen gezellig mee. Op het aantrekkelijke omslag een feestelijk versierde Pip en Peer. De duidelijke zinnen zijn rechts niet uitgelijnd en nemen ruim de helft van de pagina in, met een ruime marge en tegen zachtgetinte achtergronden gezet. Sympathiek en spannend verhaaltje, (vooral) voor paardenmeisjes vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Daniëlle Schothorst

Daniëlle Schothorst (Soest, 8 januari 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Schothorst werd geboren in Soest. Ze verhuisde vlak daarna met haar ouders naar Schoorl. Na haar middelbare school ging ze naar de Kunstacademie in Kampen waar ze in 1994 afstudeerde. Hierna volgde zij nog tekenlessen bij Annemie Heymans.

Loopbaan

Schothorst schrijft en tekent voornamelijk kinderboeken. Hiernaast maakt zij ook geboortekaartjes en beeldjes. Ook maakt ze illustraties voor de kinderserie Sesamstraat. In 2005 schreef zij het Arubaanse Kinderboekenweekgeschenk Hopus. Tevens gaf ze tekenlessen aan scholen in Aruba. Momenteel werkt ze voor de uitgeverijen Zwijsen en Kluitman.

Privé

Schothorst is getrouwd en heeft drie …Lees verder op Wikipedia