Dvd
Engels

Shazam! : fury of the Gods

David F. Sandberg (regisseur), Zachary Levi (acteur), Asher Angel (acteur)
Billy Batson en zijn pleegkinderen hebben de krachten van goden. Ze moeten de strijd aangaan met een trio van oude goden die hun magie verloren hebben. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Shazam! : fury of the Gods
Regisseur
David F. Sandberg
Acteur
Zachary Levi Asher Angel Jack Dylan Grazer
Uniforme titel
Shazam! : fury of the Gods
Taal
Engels
Parallelle titel
Shazam!
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2023
Speelduur
125 min.
Aantekening
Audio: Frans, Engels, Italiaans, Duits Audiodescriptie in het Duits Ondertiteling in het Nederlands en Frans, voor slechthorenden in het Italiaans, Duits en Engels
EAN
5051888263747

Besprekingen

Superheldenfilm van de Zweedse regisseur David F. Sandberg, gebaseerd op het personage Shazam dat in 1940 voor het eerst in een strip verscheen. Billy Batson heeft de gave om in een superheld te veranderen als hij het woordje "Shazam" roept. Zijn pleeggezin heeft ondertussen ook de gave gekregen om in superhelden te veranderen. Samen beschermen ze de wereld tegen allerlei bovennatuurlijke en magische dreigingen. Het pleeggezin krijgt echter een aparte situatie voor de kiezen wanneer er plots goden naar de aarde trekken. Twee van die goden, Hespera en Kalypso, hebben zeer sterke krachten geërfd van hun voorvaderen, en maken daarmee het leven van Billy en zijn pleeggezin zuur. Vanaf ca. 12 jaar. IMDb-score: 6,0/10.

Over David F. Sandberg

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

David F. Sandberg (Jönköping, 21 januari 1981) is een Zweeds filmregisseur.

Sandberg begon zijn carrière met het maken van lowbudget-animaties, -documentaires en -korte films, die voornamelijk in het genre horror waren. Een van zijn meest geprezen korte film was Light Out uit 2013. Mede door deze film verhuisde hij in 2015 naar Los Angeles. Daar maakte hij in 2016 zijn langspeelfilmdebuut met de horrorfilm Lights Out, gebaseerd op de gelijknamige korte film uit 2013. In 2017 verscheen zijn tweede langspeelfilm Annabelle: Creation, de vierde film uit de The Conjuring-fanchise. Dat hetzelfde jaar werd hij ingehuurd voor de regie van de zevende DC Extended Universe-film Shazam! over de gelijknamige superheld die in 2019 uitkwam en overwegend positief werd ontvangen. Voor deze film sprak hij ook de stem in van het personage Mister Mind. Het vervolg van Shazam! is aangekondigd en staat gepland in 2023 uit te komen.

Lees verder op Wikipedia