E-boek
Nederlands

De man die zijn schaduw zocht

David Lagercrantz (auteur), Geri De Boer (vertaler)
In de reeks:
Genre:
Lisbeth Salander zit voor korte periode in de gevangenis. Ze probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van haar medegevangenen om conflicten te vermijden. Wanneer ze het toch opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh in de cel naast haar, wordt ze onmiddellijk uitgedaagd door de bendeleidster Benito.
Holger Palmgren bezoekt Lisbeth en vertelt haar dat hij documenten heeft ontvangen
Titel
De man die zijn schaduw zocht
Auteur
David Lagercrantz
Vertaler
Geri De Boer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Mannen som sökte sin skugga
Uitgever
Amsterdam: Signatuur, 2017
1 digitaal bestand
Aantekening
De Millennium-serie is een voortzetting van de Millennium-trilogie van Stieg Larsson (1954-2004)
ISBN
9789044975581
CloudLibrary
36n1cg9

Andere formaten:

Over David Lagercrantz

David Lagercrantz (Solna, 4 september 1962) is een Zweedse journalist en auteur. Hij kreeg internationale bekendheid mede door de bestseller Ik, Zlatan een biografie over Zlatan Ibrahimović en misdaadromans Wat ons niet zal doden, De man die zijn schaduw zocht en Zij die moet sterven die fungeren als vervolgen op Stieg Larssons Millennium-trilogie. Hij is bestuurslid van de Zweedse PEN-club.

Biografie

Lagercrantz bracht zijn jeugd door in Solna (Stockholm) en is de zoon van de literaire geleerde en publicist Olof Lagercrantz en Martina Ruin en broer van de actrice en diplomaat Marika Lagercrantz. Hij volgde een studie filosofie en religie en is afgestudeerd in Göteborg voor journalistiek. Hij begon zijn carrière als misdaadverslaggever bij de regionale krant Sundsvalls Tidning en vervolgens bij de nationale krant Expressen waar hij enkele belangrijke strafzaken eind jaren tachtig begin jaren negen…Lees verder op Wikipedia