Boek
Nederlands

Elmer : zoek en vind kleuren

David Mckee (auteur)
+1
Elmer : zoek en vind kleuren
×
Elmer : zoek en vind kleuren Elmer : zoek en vind kleuren

Elmer : zoek en vind kleuren

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Elmer heeft er genoeg van er anders uit te zien dan alle andere olifanten. Prentenboek met aquarellen in vrolijke kleuren. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kleuren
Titel
Elmer : zoek en vind kleuren
Auteur
David Mckee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, 2023 | Andere uitgaven
[20] p. : ill.
ISBN
9789048320844 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Van Elmer, de bonte lapjesolifant, verschenen de afgelopen jaren al heel wat prentenboeken waaronder verscheidene herdrukken. Deze Elmer is zo'n herdruk van de klassieker uit 1989. In deze kleine en dus goedkopere uitgave wordt verteld hoe Elmer als bizarre verschijning opgroeit in een kudde grijze olifanten. Elmer maakt de andere olifanten aan het lachen en lijkt best gelukkig. Toch bedenkt hij op een nacht dat hij er genoeg van heeft om anders te zijn en verlaat hij de kudde. Na een lange tocht vindt hij in het oerwoud wat hij zoekt: een struik met olifantgrijze bessen. Elmer schudt de bessen op de grond en smeert zich volledig in met het grijze sap. Hij keert terug naar de kudde waar iedereen stil, ernstig en slaperig is. Uiteindelijk zorgt Elmer er voor dat iedereen weer kan lachen en een fikse regenbui zorgt ervoor dat Elmer er weer helemaal als vanouds uitziet.

Het verhaal leent zich ertoe om thema's als "anders zijn" of "je anders gedragen" met jonge kinderen te b…Lees verder
Elmer, het veelkleurige olifantje, is in dit boek geel, oranje, rood, roze, paars, blauw, groen en zwart-wit, maar niet olifanten-grijs. Elmer is een kleurtjesolifant en gaat samen met jou op zoek naar gele, oranje, rode, roze, paarse, blauwe, groene, zwartwitte en grijze teddyberen en nog veel meer gekleurde dieren, insecten, vogels, bloemen, vissen en dingen. Soms zijn ze ook gestreept, of hebben ze een ander patroon zoals stippen of ruitjes. Het schutblad laat, net als de omslag, in stroken zien welke hoofdkleuren de illustraties in dit boek hebben. Het zijn de kleuren van Elmer en van de regenboog, die vind je in de laatste illustratie waarin alle kleuren zijn opgenomen. In die illustratie kan je op zoek gaan naar vogels, die zichzelf hebben beschilderd om op de beschilderde olifanten te lijken. In een grijze illustratie heeft Elmer zichzelf olifantengrijs gemaakt met bessen en in de zwart-witte illustratie heeft Elmer zijn eigen kleuren en zijn veel dieren helemaal wit geworden. …Lees verder