Besprekingen

De ultieme zoektocht naar een magisch manuscript door een heks/historica en haar geliefde, een vampier, brengt hen in gevaarlijke situaties waarin ook hun liefde op de proef wordt gesteld. Afsluitend deel van een trilogie. Opgebouwd in twaalf delen, de sterrebeelden volgend. Beginnend met een alwetende verteller, daarna afgewisseld met de ik-verteller: de protagoniste, de heks. Waar voorgaande delen speelden in het verleden, is dit deel gesitueerd in de 21ste eeuw, in Londen, Frankrijk en Venetië. Er zijn steeds verrassende wendingen tot aan de spannende onverwachte climax. Grappige hekserij doorbreekt de ernst. De ongewone personages worden complexe, round characters zonder veel vampirisme. Vlotte verteltrant van de avontuurlijke, romantische gebeurtenissen; inleefbare couleur lokale. De lijst van personages uit deel 2 wordt gemist. Afronding van het thema: hoe verschillend ook, samenleven is mogelijk. De voorgaande delen zijn 'Allerzielen' en 'De Schaduw van de Nacht'*. Kleine druk.

Over Deborah Harkness

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fuzheado

Deborah Harkness (Philadelphia, 5 april 1965) is een Amerikaans geleerde en schrijfster. Ze wordt beschouwd als een goede historicus wat betreft wetenschap en medicijnen en is gespecialiseerd in de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw.

Harkness publiceerde twee historische werken; John Dee's Converstations with Angels: Cabala, Alchemy and the End of Nature (1999) en The Jewel House: Elizabethan London and the Scientific Revolution (2007). In 2011 verscheen haar boek A Discovery of Witches, een verhaal over magie, wetenschap en geschiedenis, dat meteen een bestseller werd die verscheen op Amazon's Best Books of February 2011 List. Ze is ook de auteur van de prijswinnende blog Good Wine Under $20.

Biografie

Harkness groeide op nabij Philadelphia, Pennsylvania. Ze was de dochter van een Amerikaanse vader en een moeder van Britse afkomst en studeerde aan het Mo…Lees verder op Wikipedia