Boek
Nederlands

Ed Sheeran : a visual journey

Ed Sheeran (auteur), Phillip Butah (illustrator)
De Britse singer-songwriter Ed Sheeran (1991) vertelt over de lange weg naar succes en zijn bestaan als beroemde muzikant. Met getekende portretten en foto's, veelal in kleur. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
Sheeran, Ed
Titel
Ed Sheeran : a visual journey
Auteur
Ed Sheeran 1991-
Illustrator
Phillip Butah
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ed Sheeran : a visual journey
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2015
208 p. : ill.
ISBN
9789048311620 (hardback)

Besprekingen

Hoewel nog jong, deze Britse singer-songwriter werd in 1991 geboren, vond Ed Sheeran het toch al tijd om een muzikale autobiografie te schrijven. En dat is de moeite waard geworden. Allereerst vanwege de prachtige getekende portretten die zijn jeugdvriend Phillip Butah door de jaren heen van hem maakte. Daarnaast vertelt Ed boeiend en integer over de lange weg naar succes en zijn bestaan als beroemde muzikant. Zijn ouders draaide veel Van Morrison, Bob Dylan en Joni Mitchell. Toen hij Eric Clapton zag spelen, nam hij zelf de gitaar ter hand en na het zien van Damien Rice wilde hij niets liever dan zelf doorbreken. Daarvoor heeft hij ontzettend hard gewerkt, veel opgetreden en toen hij naar London verhuisde een tijdje onder de armoedegrens geleefd. Het was het allemaal waard, in 2011 brak hij door met The A team. Inmiddels heeft hij twee hitalbums op zijn naam staan. Dit mooi verzorgde boek met behalve de portrettten ook veel foto's (veelal in kleur) zal gretig aftrek vinden onder de f…Lees verder

Over Ed Sheeran

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Edward Christopher Sheeran (spreek uit als: Ed SJIEren; IPA: [ɛd ˈʃɪəɹən]?), (Halifax, 17 februari 1991) is een Brits singer-songwriter. Na verschillende ep's te hebben uitgebracht tussen 2004 en 2010, tekende hij in 2011 een contract bij Asylum/Atlantic Records. Sheeran brak door in juni 2011 met zijn debuutsingle The A team, ontving sinds 2012 awards voor zijn werk en had daarna ook grote hits met onder andere Thinking Out Loud (2014), Shape of You (2017), Galway Girl (2017), Perfect (2017), I Don't Care (2019) en Bad Habits (2021).

Jeugdjaren

Sheeran is een zoon van Ierse en Britse ouders. Tijdens zijn jeugd verhuisde hij naar Framlingham (Suffolk), waar hij op jonge leeftijd gitaar leerde spelen. Hij begon met het schrijven van nummers tijdens zijn schooltijd aan de Thomas Mills High School in Framlingham.

Lees verder op Wikipedia