De vermisten

Emma Rowley (auteur), Elise Kuip (vertaler)
Kate gaat opnieuw op zoek naar haar sinds twee jaar verdwenen tienerdochter als deze naar de hulplijn belt waar zij werkt. Tot dan toe leek de verdwijning vrijwillig.
Titel
De vermisten
Auteur
Emma Rowley
Vertaler
Elise Kuip
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where the missing go
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
330 p.
ISBN
9789024582938 (paperback) 9789021024349 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De vermisten

Eerste zin. De avond is zacht, maar het meisje rilt.

Kate werkt sinds de verdwijning van haar dochter Sophie voor een hulplijn waar vermiste mensen met een bericht voor hun familie terechtkunnen. Sophie liet twee jaar geleden alleen een afscheidsbriefje en een zwangerschapstest achter. Af en toe meldt ze via een kaartje aan haar moeder dat alles goed gaat. En dan krijgt Kate haar aan de lijn. Aan haar stem hoort ze dat Sophie hulp nodig heeft. Kate komt op het spoor van een ander vermissing, meer dan twintig jaar geleden. Volgens Kate doet de politie te weinig, dus hijst ze zich uit haar verdriet en gaat ze zelf op zoek naar haar dochter. Afwisselend met de hoofdstukken over Sophie lees je ook Sophies verhaal. Jong en geobsedeerd door een oudere man kan ze nu geen kant meer uit.

Elke dag lopen tieners van huis weg. Emma Rowley schreef op basis van dat nooit banale thema een erg herkenbaar misdaadverhaal. Herkenbaar omdat het zo’n thriller is waarvan je weet dat het echt zo zou kunnen gaan. Zonder effectbejag of vergezoch…Lees verder

Kate hernieuwt de zoektocht naar haar twee jaar geleden verdwenen tienerdochter Sophie als deze naar de hulplijn belt waar ze werkt. De verdwijning van de toen 16-jarige leek tot dan toe vrijwillig. Tenminste, dat liet ze de afgelopen twee jaar via ansichtkaarten weten. Pas als Kate ontdekt dat er 20 jaar geleden ook een meisje op identieke wijze in de buurt is verdwenen, vindt ze een opening. De Britse Emma Rowley werkte als misdaadverslaggever o.a. voor ‘The Daily Telegraph’ en schreef ‘Behind the scenes at Downtown Abbey’ (2013; niet vertaald). Spannend en beklemmend tegelijk, mede doordat we het eerste deel door de ogen van de moeder zien, die haar huwelijk heeft zien klappen, door een diep dal is gegaan, maar alles op alles zet om haar dochter op te sporen. Een must voor liefhebbers van thrillers.