Boek
Nederlands

Woodhenge

Erik Jan Tillema (auteur)
+1
Woodhenge
×
Woodhenge Woodhenge
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
In een dorpje beginnen mensen spontaan dood te bloeden. Arend (16, ik-persoon) komt erachter dat dit te maken heeft met de pas gevonden woodhenge, die het dorp beschermde tegen bovennatuurlijke krachten. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
Griezelliteratuur; Romans
Titel
Woodhenge
Auteur
Erik Jan Tillema
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
362 p.
ISBN
9789044844924 (hardback)

Besprekingen

Een horrorachtig jeugdroman over een dorpje waar mensen spontaan doodbloeden. Is er een seriemoordenaar, of een virus? Arend (16, ik-persoon) onderzoekt de ware toedracht en komt erachter dat de gebeurtenissen te maken hebben met een woodhenge die tijdens werkzaamheden werd ontdekt op het schoolplein. Het monument van palen werd ooit gebouwd om de inwoners te beschermen tegen bovennatuurlijke krachten. Zal het kwaad uit de woodhenge ooit nog kunnen rusten? In spannende, hedendaagse stijl geschreven. Voor dappere lezers vanaf ca. 15 jaar.

Woodhenge

In het dorpje Heesstadt worden twee lijken gevonden. Ze zijn op afschuwelijke wijze om het leven gekomen. Er wordt gedacht aan een moordenaar. Maar daar blijft het niet bij. Steeds meer mensen overlijden aan hevige bloedingen. Heerst er een dodelijk virus in het plaatsje? Arend gelooft niet in een moordenaar of een virus. Hij voelt dat die gruwelijke doden iets te maken hebben met het bouwwerk uit een ver verleden dat tijdens graafwerken werd ontbloot. Het verhaal beslaat drie tijdsperiodes: we beginnen in de examenweek, springen dan een week terug in de tijd en eindigen een week later. Door vooruit te springen naar de moorden zorgt Tillema voor spanning en nieuwsgierigheid. Als lezer tast je mee in het duister naar de oorzaak van de gruwelijke moorden. Pas als het in het tweede deel gaat over de ontdekking van de week ervoor kom je meer te weten. We beleven de gebeurtenissen vanuit het standpunt van de zestienjarige Arend. Samen met zijn beste vriend Wouter…Lees verder