Titel
De premier / regie Erik Van Looy ; scenario Erik Van Looy [e.a.]
Regisseur
Erik Van Looy
Componist
Merlijn Snitker
Acteur
Koen De Bouw Tine Reymer Charlotte Vandermeersch Dirk Roofthooft Stijn Van Opstal
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
111 min.
Aantekening
Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372003114

Besprekingen

Thriller van Erik Van Looy (The loft; De zaak Alzheimer) met Koen De Bouw (Het vonnis) in de hoofdrol. Michel Devreese, de premier van België, wordt ontvoerd door een gewapende bende. Ze eisen dat hij de president van Amerika vermoordt (Saskia Reeves), die later die dag een staatsbezoek brengt aan België. Zo niet, dan vermoorden ze zijn vrouw en kinderen, die ook in hun macht zijn. De Vlaamse recensenten geven 3 of 3 1/2 ster. Erik Stockman (Humo 20-10-'16) schrijft: '(...) het tempo, de plotstructuur en de dialogen zijn wel overduidelijk op Amerikaanse leest geschoeid (...)'. Van Looy ziet in de tweede helft van de film een 'overbodige plotwending' en vindt de ontknoping niet sterk, maar beoordeelt de film als geheel als een 'lekker onderhoudende thriller' met een 'sterke hoofdacteur'.

Over Erik Van Looy

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Erik Van Looy (Deurne, 26 april 1962) is een Belgisch filmregisseur, verder ook bekend als televisiepersoonlijkheid en presentator.

Biografie

Regisseur

Van Looy studeerde aan het HRITCS. Na enkele kortfilms regisseerde hij in 1993 voor het eerst een langspeelfilm: Ad fundum. Zijn succes groeide in 2003 met De zaak Alzheimer, een verfilming van de gelijknamige politieroman van Jef Geeraerts. Deze film met Jan Decleir, Werner De Smedt en Koen De Bouw werd een kassucces in Vlaanderen en werd met 720.000 bioscoopbezoeken de op drie na meest succesrijke Vlaamse film aller tijden tot eind 2008. In de Verenigde Staten werd de prent uitgebracht onder de titel Memory in 2022.

Medio mei 2007 raakte in Cannes bekend dat hij door Hollywood gevraagd was voor de regie van de horror-thriller Mile Zero, met een scenario van Holly Brix. Na problemen met de audities, zei Van …Lees verder op Wikipedia