Boek
Nederlands

Toen Raaf links afsloeg

Evelien De Vlieger (auteur), Karst-Janneke Rogaar (illustrator)
+1
Toen Raaf links afsloeg
×
Toen Raaf links afsloeg Toen Raaf links afsloeg
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op een dag besluit Raaf (10) onderweg naar huis links af te slaan in plaats van rechts. Dwalend door de stad ontmoet hij mensen die om allerlei redenen ook (nog) niet thuis zijn. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Toen Raaf links afsloeg
Auteur
Evelien De Vlieger
Illustrator
Karst-Janneke Rogaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
125 p. : ill.
ISBN
9789045127811 (hardback)

Besprekingen

Een spannende psychologische jeugdroman over een jongen die na een schooldag op de weg naar huis beslist links af te slaan in plaats van rechts. Maandag is de ergste dag van de week en deze maandag zeker. Raaf is tien jaar en wordt op zijn kop gezeten door Benni. Bovendien is zijn moeder weg en aan zijn vader heeft Raaf niets, dus hij beslist die dag niet direct naar huis te gaan. Hij dwaalt door de stad en ontmoet mensen die ook (nog) niet thuis zijn, om allerlei redenen. Allemaal willen ze Raaf helpen de weg naar huis te vinden. Intussen wordt het later en later en lijkt Raaf verder van huis dan ooit. ’Toen Raaf links afsloeg’ is vlot en beeldend geschreven vanuit het perspectief van Raaf. Met enkele kunstzinnige stadsillustraties in donkere blauwtinten. Evelien De Vlieger (1969) is een Belgische schrijfster van kinderboeken. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Evelien De Vlieger

Evelien De Vlieger (15 juli 1969) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

De Vlieger studeerde Germaanse talen en Literatuurwetenschappen in Gent. Ze werkte twaalf jaar lang voor een productiehuis dat reizende tentoonstellingen en spelkoffers voor kinderen maakt. Sinds 2005 gaat al haar tijd naar haar drie kinderen en naar schrijven, naar koken en hardlopen.

Werk

De Vlieger debuteerde in 1997 met het informatieve boek Lekker brood. Er volgden andere informatieve boeken over onder meer groente, gif, eerlijke handel en politiek. Fictie begon ze te schrijven nadat ze in 1999 met een vriendin, Iris Beeckman, meedoet aan een illustratorenwedstrijd. Ze maakten het prentenboek Reuzeneuz en Zobie, dat de wedstrijd niet won maar wel werd uitgegeven. Sindsdien schrijft De Vlieger behalve prentenboeken ook informatieve boeken, verhalen voor kinderen, boeken voor eerste lezers e…Lees verder op Wikipedia