Boek
Nederlands

Ik blijf als het mag

Françoise Beck (illustrator), Herman van de Wijdeven (auteur)
+1
Ik blijf als het mag
×
Ik blijf als het mag Ik blijf als het mag
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het begint te stormen in het bos en alle dieren rennen en vliegen naar hun nest. Maar Maurice de krokodil heeft geen huis. Bij wie kan hij schuilen? Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Wonen, Vriendschap
Titel
Ik blijf als het mag
Illustrator
Françoise Beck
Auteur
Herman van de Wijdeven
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
[36] p. : ill.
ISBN
9789045126258 (hardback)

Besprekingen

Een aandoenlijk prentenboek over Maurice de krokodil. Er steekt een storm op in het bos en alle dieren vluchten naar huis: de eenden en eekhoorns vliegen en rennen naar hun nest. Alleen Maurice niet, die heeft geen huis. Hij is verdrietig dat er geen plek voor hem is, totdat Mol hem hoort en een hol graaft voor twee. In vriendelijke stijl en op rijm geschreven. Met eenvoudige maar fraaie kleurenillustraties. Herman van de Wijdeven* (1961) is een Nederlandse auteur. Hij schreef meerdere boeken. Vanaf ca. 4 jaar.

Ik blijf als het mag

Maurice is een krokodil die na een hele tijd zwemmen in een bos terechtkomt en denkt: hier blijf ik. Hij is een echt gezelligheidsdier en maakt samen met de andere dieren veel plezier. Wanneer er een storm opsteekt en de anderen allemaal naar hun hol rennen, weet Maurice eigenlijk niet waarheen. Hij zoekt en vraagt aan iedereen of er nog een plekje voor hem is, maar helaas er is nergens nog plaats. Mol hoort echter dat de krokodil nog altijd buiten is en besluit een groot huis voor hen beiden te graven.  Het is gemakkelijk om vrienden te zijn wanneer het goed weer is, alles vanzelf gaat en plezierig is. Maar waar zijn al die vrienden wanneer je het moeilijk hebt? Dat is zowat de gedachte achter het verhaal van een krokodil en een mol. Ontzettend mooi verteld, zowel wat inhoud als wat taalgebruik betreft. De tekst staat op rijm. Dat is niet storend omdat je niet de indruk krijgt dat er gezocht is naar rijmwoorden. In tegendeel: het vergemakkelijkt het lezen, er zi…Lees verder