Als gevolg van dichte mist raakt een groep mensen gei͏̈soleerd in een supermarkt, die wordt belaagd door gruwelijke monsters.
Titel
The mist
Regisseur
Frank Darabont
Naar het werk van
Stephen King 1947-
Componist
Mark Isham
Acteur
Thomas Jane Marcia Gay Harden Toby Jones Laurie Holden
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
125 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664057186

Besprekingen

Amerikaanse horrorfilm uit 2007 van Frank Darabont (The green mile, The Shawshank redemption), met Thomas Jane, Marcia Gay Harden e.a. Verfilming van het horrorverhaal van Stephen King. Na een hevige storm zien de inwoners van een klein stadje een mysterieuze, dichte mist naderen waarin zich monsterlijke wezens schuilhouden die iedereen verslinden. David Drayton en zijn zoontje Billy komen vast te zitten in de supermarkt en hun enige kans op overleving is samenwerking. Remke de Lange (Trouw 7-2-'08): 'De griezeleffecten worden met flair en bravoure in beeld gebracht. Maar uiteindelijk is het niet het kwaad van buiten alswel de verdeeldheid binnen de eigen gelederen over hoe te reageren op dat kwaad, die de minisamenleving daar in die winkel bedreigt. Een (...) effectief verteld verhaal waarin vooral Marcia Gay Harden een mooie rol heeft als verblinde volkspopulist.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 7-2-'08) geeft 3 (van 5) sterren: 'Wie wil kan zelfs diverse politieke conclusies trekken uit …Lees verder

Over Frank Darabont

CC BY 2.0 - Foto van/door PopCultureGeek.com

Frank Darabont (Montbéliard (Frankrijk), 28 januari 1959) is een Hongaars-Amerikaanse filmregisseur en -scenarist. Zijn bekendste films zijn The Green Mile en The Shawshank Redemption.

Biografie

Jeugd

Zijn ouders vluchtten in 1956 naar Frankrijk omwille van de opstand in Hongarije. In 1959 werd Frank Darabont geboren in een vluchtelingenkamp in Montbéliard. Als kind verhuisde hij met z'n familie naar de Verenigde Staten.

Carrière

Rond z'n twintigste begon hij films te maken. Zijn eerste filmproject was een verfilming van The Woman in the Room, een kortverhaal van de bekende auteur Stephen King. Dat project leidde tot een verdere samenwerking tussen Darabont en King. De regisseur kreeg de rechten van de novelle Rita Hayworth and Shawshank Redemption van King. In 19…Lees verder op Wikipedia