Dvd
Engels

The walking dead. the complete tenth season

Frank Darabont (scenarist), Robert Kirkman (naar het werk van), Norman Reedus (acteur)
Een groep mensen probeert te overleven in een wereld vol ondoden, 'walkers' die de weinige nog levende mensen als prooi zien.
Onderwerp
Zombies
Titel
The walking dead. the complete tenth season / created by Frank Darabont
Scenarist
Frank Darabont
Naar het werk van
Robert Kirkman 1978-
Acteur
Norman Reedus Melissa McBride Andrew Lincoln Josh McDermitt Jeffrey Dean Morgan Christian Serratos
Taal
Engels
Uitgever
WW Entertainment, © 2021
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2019-2021
Speelduur
ca.1000 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op de stripreeks van Robert Kirkman
EAN
8713045251031

Besprekingen

Seizoen 10 (2019-2021) van een Amerikaanse horrorserie, gebaseerd op de succesvolle serie graphic novels van Robert Kirkman en Charlie Adlard (ook in het Nederlands vertaald). Een groepje mensen probeert te overleven in een wereld waarin door een apocalyptische ramp alle gezag en structuur zijn verdwenen en die vol 'walkers' is: ondoden die de weinige nog levende mensen als prooi zien. De groep stond onder leiding van ex-politieman Rick Grimes (Andrew Lincoln), maar die overleed (of verdween?) in seizoen 9. De groep moet omgaan met hun trauma’s en er dreigen steeds nieuwe gevaren, vooral van de Whisperers (Fluisteraars), mensen die de huid van zombies als camouflage dragen. Carol (Melissa McBride) en andere overlevenden gaan de strijd aan met de Whisperers die geleid worden door Alpha (Samantha Morton) en Beta (Ryan Hurst). Ook gaan ze op zoek naar andere groepen overlevenden. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 77% ‘fresh’: ‘A few changes in front of and behind t…Lees verder

Over Frank Darabont

CC BY 2.0 - Foto van/door PopCultureGeek.com

Frank Darabont (Montbéliard (Frankrijk), 28 januari 1959) is een Hongaars-Amerikaanse filmregisseur en -scenarist. Zijn bekendste films zijn The Green Mile en The Shawshank Redemption.

Biografie

Jeugd

Zijn ouders vluchtten in 1956 naar Frankrijk omwille van de opstand in Hongarije. In 1959 werd Frank Darabont geboren in een vluchtelingenkamp in Montbéliard. Als kind verhuisde hij met z'n familie naar de Verenigde Staten.

Carrière

Rond z'n twintigste begon hij films te maken. Zijn eerste filmproject was een verfilming van The Woman in the Room, een kortverhaal van de bekende auteur Stephen King. Dat project leidde tot een verdere samenwerking tussen Darabont en King. De regisseur kreeg de rechten van de novelle Rita Hayworth and Shawshank Redemption van King. In 1994 verfilmde Darabont het verha…Lees verder op Wikipedia