Dvd
Engels

The walking dead. Het complete eerste seizoen

Frank Darabont (scenarist), Robert Kirkman (naar het werk van), Andrew Lincoln (acteur)
Als Sherrif Rick Grimes wakker wordt in een verlaten ziekenhuis is de wereld veranderd in het domein van vleesetende zombies.
Bevat
Disc 1 Days gone bye ; Guts ; Tell it to the frogs (Afl. 1-3)
Disc 2 Vatos ; Wildfire ; TS-19 (Afl. 4-6)
Onderwerp
Zombies
Titel
The walking dead. Het complete eerste seizoen / created by Frank Darabont
Scenarist
Frank Darabont
Naar het werk van
Robert Kirkman 1978-
Acteur
Andrew Lincoln Laurie Holden Stephen Yeun Chandler Riggs
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2011
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2010
Speelduur
270 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op de stripreeks van Robert Kirkman
EAN
8713045231682

Besprekingen

Amerikaanse televisieserie uit 2010 ontwikkeld door scenarist en regisseur Frank Darabont. Met Andrew Lincoln, Jon Bernthal e.a. Gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Robert Kirkman. Sherrif Rick Grimes wordt wakker in een verlaten ziekenhuis. De wereld is veranderd in het domein van vleesetende zombies. Rick begint een zoektocht naar vrouw en zoontje, maar onderweg komt hij er achter dat maar weinig mensen zijn ontsnapt aan het zombievirus. Samen met andere overlevenden probeert hij uit handen te blijven van de bloeddorstige monsters. Patrick Naugle (DVD Verdict,i) geeft 97 (van 100) punten: 'I truly believe that The Walking Dead is a show that will intrigue not only die hard horror and zombie fans, but also casual viewers who are fans of good, solid drama. Anchor Bay has done a great job on this disc. I'm stoked to see where 2011 takes Rick and his band of survivors as they journey onward into the land of the dead.' Wordt (nog) niet in Nederland uitgezonden. Genomineerd voo…Lees verder

Over Frank Darabont

CC BY 2.0 - Foto van/door PopCultureGeek.com

Frank Darabont (Montbéliard (Frankrijk), 28 januari 1959) is een Hongaars-Amerikaanse filmregisseur en -scenarist. Zijn bekendste films zijn The Green Mile en The Shawshank Redemption.

Biografie

Jeugd

Zijn ouders vluchtten in 1956 naar Frankrijk omwille van de opstand in Hongarije. In 1959 werd Frank Darabont geboren in een vluchtelingenkamp in Montbéliard. Als kind verhuisde hij met z'n familie naar de Verenigde Staten.

Carrière

Rond z'n twintigste begon hij films te maken. Zijn eerste filmproject was een verfilming van The Woman in the Room, een kortverhaal van de bekende auteur Stephen King. Dat project leidde tot een verdere samenwerking tussen Darabont en King. De regisseur kreeg de rechten van de novelle Rita Hayworth and Shawshank Redemption van King. In 19…Lees verder op Wikipedia