Dvd
Engels

The walking dead. Het complete negende seizoen

Frank Darabont (scenarist), Robert Kirkman (naar het werk van), Norman Reedus (acteur)
Ex-politieman Rick leidt een groepje mensen dat probeert te overleven in een wereld vol ondoden, 'walkers' die de weinige nog levende mensen als prooi zien.
Onderwerp
Zombies
Titel
The walking dead. Het complete negende seizoen / created by Frank Darabont
Scenarist
Frank Darabont
Naar het werk van
Robert Kirkman 1978-
Acteur
Norman Reedus Melissa McBride Danai Gurira Josh McDermitt
Taal
Engels
Uitgever
WW Entertainment, © 2019
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2018-2019
Speelduur
ca. 725 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op de stripreeks van Robert Kirkman
EAN
8713045250294

Besprekingen

Seizoen 9 (2018-2019) van een Amerikaanse horrorserie, gebaseerd op de succesvolle serie graphic novels van Robert Kirkman en Charlie Adlard (ook in het Nederlands vertaald). Ex-politieman Rick Grimes (Andrew Lincoln) leidt een groepje mensen dat probeert te overleven in een wereld waarin door een apocalyptische ramp alle gezag en structuur zijn verdwenen en die vol 'walkers' is: ondoden die de weinige nog levende mensen als prooi zien. Hoewel het hier om zombies gaat wordt die term niet genoemd. De producenten maken er een punt van dat de focus niet de horror is, maar het drama van mensen die moeten zien te overleven. In seizoen 9 is de oorlog tegen de wrede Negan (Jeffrey Dean Morgan) en zijn Saviors beëindigd. De groepen die onder leiding staan van Rick hebben zich verenigd en krijgen te maken met nieuwe gevaren, zoals de dreiging van de Whisperers (Fluisteraars), mensen die de huid van zombies als camouflage dragen. Dit is het laatste seizoen met Rick Grimes. Er is ook een spin-of…Lees verder

Over Frank Darabont

CC BY 2.0 - Foto van/door PopCultureGeek.com

Frank Darabont (Montbéliard (Frankrijk), 28 januari 1959) is een Hongaars-Amerikaanse filmregisseur en -scenarist. Zijn bekendste films zijn The Green Mile en The Shawshank Redemption.

Biografie

Jeugd

Zijn ouders vluchtten in 1956 naar Frankrijk omwille van de opstand in Hongarije. In 1959 werd Frank Darabont geboren in een vluchtelingenkamp in Montbéliard. Als kind verhuisde hij met z'n familie naar de Verenigde Staten.

Carrière

Rond z'n twintigste begon hij films te maken. Zijn eerste filmproject was een verfilming van The Woman in the Room, een kortverhaal van de bekende auteur Stephen King. Dat project leidde tot een verdere samenwerking tussen Darabont en King. De regisseur kreeg de rechten van de novelle Rita Hayworth and Shawshank Redemption van King. In 19…Lees verder op Wikipedia