Dvd
Engels

The walking dead. Het complete vierde seizoen

Frank Darabont (scenarist), Robert Kirkman (naar het werk van), Andrew Lincoln (acteur)
Rick Grimes en zijn groep overlevenden lijken in een verlaten gevangenis eindelijk een plek gevonden te hebben waar ze kunnen beginnen met het opbouwen van een nieuwe leefgemeenschap. Echter, veiligheid en geluk zijn slechts van korte duur in deze brute wereld. De buitenwereld mag dankzij de zombies vijandig lijken, binnen de muren van de gevangenis broedt er een veel groter gevaar...
Onderwerp
Zombies
Titel
The walking dead. Het complete vierde seizoen / created by Frank Darabont
Scenarist
Frank Darabont
Naar het werk van
Robert Kirkman 1978-
Acteur
Andrew Lincoln Laurie Holden Stephen Yeun Chandler Riggs
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2014
4 dvd-video's + bonus-dvd
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 656 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op de stripreeks van Robert Kirkman
EAN
8713045240134

Besprekingen

Amerikaanse horrorserie met in de hoofdrol Andrew Lincoln, gebaseerd op de succesvolle serie graphic novels van Robert Kirkman (inmiddels 20 delen, ook in het Nederlands). Ex-politieman Rick Grimes leidt een groepje mensen dat probeert te overleven in een wereld waarin door een apocalyptische ramp alle gezag en structuur zijn verdwenen en die vol 'walkers' is: ondoden oftewel zombies die de weinige nog levende mensen als prooi zien. In seizoen 4 heeft de groep zich verschanst in een gevangeniscomplex, maar de walkers worden steeds gevaarlijker. Bart van der Put (Parool 22-10-'13) schrijft dat de serie 'unieke eigenschappen' heeft: 'alle personages hangt een doodvonnis boven het hoofd, de geweldsuitbarstingen blijven schokkend en elke dag komt wel een prangend moreel dilemma aan bod voorbij. Het blijft afzien met de levende doden.' Winnaar van vele prijzen, waaronder de People's Choice Award 2014. De dvd-set bevat de 16 afleveringen van seizoen 4 (2013-2014).

Over Frank Darabont

CC BY 2.0 - Foto van/door PopCultureGeek.com

Frank Darabont (Montbéliard (Frankrijk), 28 januari 1959) is een Hongaars-Amerikaanse filmregisseur en -scenarist. Zijn bekendste films zijn The Green Mile en The Shawshank Redemption.

Biografie

Jeugd

Zijn ouders vluchtten in 1956 naar Frankrijk omwille van de opstand in Hongarije. In 1959 werd Frank Darabont geboren in een vluchtelingenkamp in Montbéliard. Als kind verhuisde hij met z'n familie naar de Verenigde Staten.

Carrière

Rond z'n twintigste begon hij films te maken. Zijn eerste filmproject was een verfilming van The Woman in the Room, een kortverhaal van de bekende auteur Stephen King. Dat project leidde tot een verdere samenwerking tussen Darabont en King. De regisseur kreeg de rechten van de novelle Rita Hayworth and Shawshank Redemption van King. In 1994 verfilmde Darabont het verha…Lees verder op Wikipedia