Lettertype dyslexie
Nederlands

Koen Kampioen

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
Koen voetbalt graag met zijn vrienden en vriendinnen. Op een dag verdwijnt er geld uit een portemonnee. Koen krijgt de schuld en wordt geschorst. AVI-M5. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Voetbal, Diefstal
Leesniveau
AVI M5, AVI 6, AVI 5
Titel
Koen Kampioen
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2013]
62 p. : ill.
ISBN
9789020694895 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Koen is gek op voetballen en wil later prof worden. Bij zijn club FC Top maakt hij regelmatig doelpunten; vandaar de bijnaam Koen Kampioen. Op een dag verdwijnt er uit de kleedkamer een portemonnee met geld. Koen wordt van diefstal verdacht en door zijn club geschorst. Zijn vrienden blijven in zijn onschuld geloven. Samen gaan ze op zoek naar de echte dader. In heldere taal en korte zinnen geschreven verhaal met een happy end. De illustratie op het omslag en de zwart-wittekeningen in het binnenwerk zijn wat stijf en nietszeggend. Een voor jongens zowel als meisjes spannend geschreven voetbalverhaal met humoristisch (voetbal)taalgebruik. Heraanbieding van boekje, nu met twee meeleescd's* (ca. 130 min.), waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen (AVI-M5). Het boekje is gedrukt in het lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen K…Lees verder op Wikipedia