Boek
Nederlands

Wij tegen jullie

Fredrik Backman (auteur), Edith Sybesma (vertaler)
In het kleine Zweedse stadje Bjo͏̈rnstad dreigt de ijshockeyvereniging wegbezuinigd te worden maar een nieuwe sterspeler en de coach proberen het tij te keren.
Onderwerp
IJshockey, Rivaliteit
Titel
Wij tegen jullie
Auteur
Fredrik Backman
Vertaler
Edith Sybesma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Vi mot er
Uitgever
Amsterdam: Q, © 2018
444 p.
ISBN
9789021406404 (paperback)

Besprekingen

Vervolg op ‘Björnstad’*, waar alles draaide om ijshockey, totdat na een verkrachting door een sterspeler de spelers pal tegenover elkaar kwamen te staan. In dit verhaal is het team zelfs uiteengevallen en moet een nieuwe coach haar best doen om er nog iets van te maken. De druk is hoog: als ze verliezen tegen de ijshockeyclub van het naburige Hed wordt de club misschien wel opgeheven. Peter, voormalig profspeler en nu technisch directeur, doet wat hij kan om de club te redden, al moet hij zeer impopulaire maatregelingen treffen, en mengt zich in schimmige politieke spelletjes. Zijn huwelijk komt onder druk te staan. Zijn dochter Maya probeert zich met haar beste vriendin Ana staande te houden op school, waar ze gepest wordt. IJshockeyer Benji verbergt nog steeds zijn homoseksualiteit en Amat droomt van een grote carrière. Het is een wat traag op gang komend verhaal over politiek gekonkel, loyaliteit, broederschap, uitsluiting en sportiviteit. De auteur (1981) gebruikt een wisselend pe…Lees verder

Over Fredrik Backman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Albin Olsson

Fredrik Backman is een Zweeds columnist, blogger en auteur. Zijn meest bekende boek is Een man die Ove heet.

Biografie

Fredrik Backman groeide op in Helsingborg. Hij heeft geschreven voor Helsingsborgs Dagblad en Moore Magazine. Hij debuteerde in 2012 met Een man die Ove heet. Dat boek is inmiddels in vijfentwintig talen vertaald. De verfilming ging in première op 25 december 2015. Hij is getrouwd met Neda Shafti Backman.

Bibliografie

  • En man som heter Ove (2012); Een man die Ove heet (2013)
  • Saker min son behöver veta om världen (2012); Dingen die mijn zoon moet weten over de wereld (2016)
  • Min mormor hälsar och säger förlåt (2013); Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt (2014)
  • Britt-Marie var här (2014); Britt-Marie was hier (2015)
  • Och varje morgon blir väge…Lees verder op Wikipedia