Dvd
Nederlands

Freek Vonk in Latijns-Amerika

Freek Vonk (presentator)

Freek Vonk in Latijns-Amerika

Genre:
Informatie en weetjes over wilde en gevaarlijke dieren in de wildernis van Latijns-Amerika.
Bevat
Disc 1 Galapagos (1+2), Costa Rica (1+2)
Disc 2 Costa Rica (3), Ecuador, Brazilië (1+2)
Extra onderwerp
Documentaires (genre)
Titel
Freek Vonk in Latijns-Amerika
Presentator
Freek Vonk
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Just Entertainment, 2016
2 dvd-video's
Speelduur
360 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8717344757621

Besprekingen

Bioloog Freek Vonk gaat na Australië* in Latijns Amerika op zoek naar dieren die hem interesseren, zoals slangen, leguanen, rare vogels en 'killer bees'. Freek laat zien hoe bijzonder deze leefwereld is. Maar ook dat, net als elders in de wereld, bedreigingen en milieu-invloeden een belangrijke rol spelen. De trip begint op de Galapagoseilanden, waar Darwin bewijs vond voor zijn evolutietheorie. Vonk ziet reuzenschildpadden en bultrugwalvissen. Het totaal van gepresenteerde onderwerpen wordt vooral bepaald door de belangstelling van deze onderzoeker. Gevaar, of de kans daarop, speelt een belangrijke rol. Het commentaar is voornamelijk eenvoudig en populairwetenschappelijk. Geschikt voor hele brede groep kijkers, maar wel volwassenen in tegenstelling tot Freeks andere programma's. 8 afleveringen van 45 minuten.

Over Freek Vonk

CC BY 3.0 - Foto van/door Sleutelstad

Freek Jacobus Vonk (Dordrecht, 24 februari 1983) is een Nederlands evolutiebioloog, televisiepresentator en bijzonder hoogleraar.

Loopbaan

Jeugd en opleiding

Vonk bezocht in Dordrecht het Titus Brandsmacollege. Hij studeerde biologie aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich in de evolutiebiologie van reptielen. In 2006 werd een artikel waarvan hij medeauteur was gepubliceerd in Nature. In 2007 schreef Vonk voor Litteratura Serpentium zijn eerste eigen wetenschappelijke artikel. In datzelfde jaar werd hij genomineerd voor de Academische Jaarprijs. In 2008 publiceerde hij als eerste auteur een cover artikel in Nature over de evolutionaire ontwikkeling van giftanden bij slangen. In datzelfde jaar kreeg Vonk een Toptalentbeurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek ter waarde van 180.000 euro waarmee hij zijn promotieonderzoek financierde. Vo…Lees verder op Wikipedia