Dvd
Nederlands

Freeks wilde wereld. Deel 14

Freek Vonk (presentator)

Freeks wilde wereld. Deel 14

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Informatie en weetjes over wilde en gevaarlijke dieren in onder andere de Malediven, Canada, Namibië en Nederland. Vanaf ca. 10 jaar.
Bevat
Aflevering 1 Koningin van de woestijn
Aflevering 2 In bad met tijgerhaaien
Aflevering 3 Eiland vol avontuur
Aflevering 4 Woestijn-survivalaars
Aflevering 5 Slapende reuzen
Aflevering 6 Ontberingen in de wildernis
Aflevering 7 Beren op het spoor
Aflevering 8 Scherpe watervriendjes
Aflevering 9 Van supersnel naar superzeldzaam
Aflevering 10 Leven en dood in de woestijn
Aflevering 11 Zandlopers
Aflevering 12 Nomaden van de Namib
Aflevering 13 Komt een kat bij de dokter
Aflevering 14 Frisse badgasten
Aflevering 15 Sterren van de Canadese kust
Aflevering 16 Mafklappers op de zeebodem
Aflevering 17 Kat in 't bakkie
Aflevering 18 Stinkende langnekken
Aflevering 19 Nieuwsgierige bobberaars
Onderwerp
Dieren
Titel
Freeks wilde wereld. Deel 14 / presentatie Freek Vonk
Presentator
Freek Vonk
Taal
Nederlands
Uitgever
Just 4 Kids, © 2021
1 dvd-video
Speelduur
19 x 10 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8718868087942

Besprekingen

Bioloog Freek Vonk, werkzaam bij Naturalis Biodiversity Center, reist de wereld rond op zoek naar bijzondere of gevaarlijke dieren en laat zijn belevenissen op enthousiaste wijze zien aan kinderen. In de tien afleveringen van deel 14* gaat hij naar de Malediven, waar hij duikt tussen de koraalriffen van de Indische Oceaan en omsingeld wordt door een groep reusachtige tijgerhaaien. Verder bezoekt hij onder meer Namibië en Canada. Ook in Nederland duikt Freek het water in: in de Waddenzee ontmoet hij een groep nieuwsgierige zeehonden. Tussendoor geeft hij weetjes over de dieren en tips over hoe te overleven in de gevaarlijke plekken waar hij is. Freek is als presentator duidelijk aanwezig: vol enthousiasme en soms zichzelf in gevaarlijke situaties brengend, geeft hij commentaar bij de spannende beelden. De korte filmpjes geven niet heel veel informatie, maar kenmerken zich door de bijzondere beelden. Een aantrekkelijke en informatieve serie voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Over Freek Vonk

CC BY 3.0 - Foto van/door Sleutelstad

Freek Jacobus Vonk (Dordrecht, 24 februari 1983) is een Nederlands evolutiebioloog, televisiepresentator en bijzonder hoogleraar.

Loopbaan

Jeugd en opleiding

Vonk bezocht in Dordrecht het Titus Brandsmacollege. Hij studeerde biologie aan de Universiteit Leiden en specialiseerde zich in de evolutiebiologie van reptielen. In 2006 werd een artikel waarvan hij medeauteur was gepubliceerd in Nature. In 2007 schreef Vonk voor Litteratura Serpentium zijn eerste eigen wetenschappelijke artikel. In datzelfde jaar werd hij genomineerd voor de Academische Jaarprijs. In 2008 publiceerde hij als eerste auteur een cover artikel in Nature over de evolutionaire ontwikkeling van giftanden bij slangen. In datzelfde jaar kreeg Vonk een Toptalentbeurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek ter waarde van 180.000 euro waarmee hij zijn promotieonderzoek financierde. Vo…Lees verder op Wikipedia