Boek
Nederlands

Het geheim van de oorlogskist

Gerard van Gemert (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Het geheim van de oorlogskist
×
Het geheim van de oorlogskist Het geheim van de oorlogskist
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Het geheim van de oorlogskist
Auteur
Gerard van Gemert
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
95 p. : ill.
ISBN
9789025867546 (hardback)

Besprekingen

In een kist op de zolder van hun opa en oma vinden Anna en Davy allerlei spullen uit de Tweede Wereldoorlog. Behalve een jas met een gele ster zijn er ook veel oude foto’s. De tweeling ontdekt dat achter op de foto’s tekens en lijnen staan. Ze vermoeden dat het gaat om een grondplan van de plek waar de kostbare sieraden van opa’s ouders verborgen zijn. Samen met enkele vrienden beginnen ze aan een spannende zoektocht. De informatie over de Tweede Wereldoorlog is beperkt, maar zit goed verwerkt in het verhaal. Het gaat vooral om hoe de kinderen te werk gaan om de verstopplek te vinden en welke problemen ze daarbij ondervinden. De relatie tussen de kinderen onderling en de liefdevolle relatie van de tweeling en hun grootouders komt geloofwaardig aan bod. De lay-out is heel overzichtelijk, met talrijke zwart-witte illustraties. In de reeks ‘Geheim-boeken' is dit het 37ste boek; een wensvervullend, vlot leesbaar en ontspannend verhaal voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvol…Lees verder op Wikipedia