Boek
Nederlands

Het geheim van de voetbalmeiden

Gerard van Gemert (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Het geheim van de voetbalmeiden
×
Het geheim van de voetbalmeiden Het geheim van de voetbalmeiden
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Luna en Soof trainen iedere dag met de jongens mee. Maar bij het buurtvoetbaltoernooi mogen ze niet meedoen van Liam. Luna en Soof besluiten om in het geheim een meisjeselftal in te schrijven. Al snel volgt een grote verrassing. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Het geheim van de voetbalmeiden
Auteur
Gerard van Gemert
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2019
94 p. : ill.
ISBN
9789025876692 (hardback)

Besprekingen

Luna en Soof trainen iedere dag met de jongens mee, maar bij het buurtvoetbaltoernooi mogen ze niet meedoen van Liam. Hij schaamt zich ervoor dat er meisjes in zijn team meespelen. Dan bedenken Luna en Soof een plannetje door in het geheim een meisjeselftal in te schrijven. En als Vivian de Laat, speelster van het Nederlands elftal, ze wil trainen en coachen, echte shirts voor ze heeft en ze samen mogen trainen in het stadion van Rapiditas, kan het al niet meer stuk. En dan is het toernooi nog niet eens begonnen. Een met vaart geschreven voetbalverhaal met een happy end, waarin ook ruimte is voor karakterbeschrijvingen en gevoelens. Het aantrekkelijke omslag toont de meiden voetballend tegen jongens. De zwart-witillustraties, ingekleurd met grijstinten, geven een leuk aanvullend beeld bij het verhaal. Een boek in de serie ‘Het geheim van’ voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvol…Lees verder op Wikipedia