Titel
Duisternis
Auteur
Gillian Flynn
Vertaler
Jeannet Dekker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dark places
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2010
382 p.
ISBN
9789022552759 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Libby Day was zeven jaar toen haar moeder Patty thuis werd neergestoken, terwijl haar ene zus gewurgd werd en haar andere zus met een bijl de schedel werd ingeslagen. Libby zelf wist te ontsnappen aan het bloedbad en getuigde later dat haar vijftienjarige broer Ben de dader was, waardoor deze de rest van zijn leven achter de tralies kan doorbrengen. De volgende 25 jaar leeft Libby van een fonds dat gespijsd werd door liefdadigheidsinzamelingen vlak na de feiten. Wanneer haar enige bron van inkomsten stilaan opdroogt, moet ze op zoek naar nieuwe financiële middelen. Op haar 32ste heeft ze echter nooit gewerkt, en ook niet veel zin om hiermee te beginnen. Gelukkig voor haar wordt ze gecontacteerd door Lyle Wirth van The Kill Club, een groepje amateurspeurders dat zich vastbijt in onopgeloste misdaden. Worth biedt Libby 500 dollar om op hun jaarlijkse bijeenkomst te spreken en de belofte dat er door de aanwezigen grof geld zal worden geboden op brieven van Ben en andere memorabilia die n…Lees verder
Als 7-jarig meisje maakt Libby Day in 1985 de gruwelijke moord op haar moeder en twee zusjes mee. Libby weet het huis te ontvluchten, overleeft en getuigt tegen haar broer Ben die van de moord wordt beschuldigd. Jaren later wordt de volwassen Libby benaderd door de Kill Club, een groepje mensen met een fascinatie voor beroemde moordzaken. De clubleden denken dat de verkeerde persoon is opgepakt; omdat Libby geld nodig heeft, is ze bereid tegen betaling contact op te nemen met betrokkenen uit het verleden, niet omdat ze gelooft dat Ben onschuldig is. Gaandeweg ontdekt Libby de waarheid. Het verhaal wordt vanuit drie gezichtspunten verteld: Libby in het heden, terwijl Ben en haar moeder de gebeurtenissen in 1985 weergeven. Tweede thriller van de Amerikaanse auteur die in 2006 succesvol debuteerde met ‘Sharp objects’ (‘Teerbemind’*). Kreeg vier sterren op Crimezone.nl, die het verder een ‘waardige opvolger’ van haar eerste boek noemt. http://gillian-flynn.com. Paperback, kleine druk.

Over Gillian Flynn

CC BY 2.0 - Foto van/door aphrodite-in-nyc from new york city

Gillian Flynn (Kansas City, 24 februari 1971) is een Amerikaans schrijfster van romans en filmscenario's.

Biografie

Gillian Flynn werd in 1971 in Kansas City (Missouri) geboren als de dochter van Edwin Matthew Flynn en Judith Ann Schieber. Beide ouders gaven les aan een community college. Haar oudere broer, Travis, is een machinist. Ze studeerde Engels en journalistiek aan de Universiteit van Kansas en de Northwestern-universiteit in Chicago.

In 1997 begon ze aan haar carrière als journaliste. Ze schreef eerst voor U.S. News & World Report en werd nadien in dienst genomen bij Entertainment Weekly. Ze werkte zich op tot tv-recensente en schreef ook over films. In december 2008 werd ze ontslagen.

Reeds tijdens haar journalistieke carrière begon Flynn met het schrijven van romans. In haar boeken staan vaak vrouwen centraal, maar omdat die vrouwelijke personages regelmatig een kwaadaardige of negatieve rol spelen i…Lees verder op Wikipedia