Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verloren vrouw

Ook verschenen als Donker hart

Gillian Flynn (auteur), Hanneke van Soest (vertaler), Herman Van Der Ploeg (vertaler)
Een journalist wordt ervan verdacht iets te maken te hebben met de plotselinge verdwijning van zijn vrouw op hun vijfde trouwdag.
Titel
Verloren vrouw
Ook verschenen als
Donker hart
Auteur
Gillian Flynn
Vertaler
Hanneke van Soest Herman Van Der Ploeg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gone girl
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013 | Andere uitgaven
456 p.
ISBN
9789022566893 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Besprekingen

Als eerst Nick Dunne zijn baan als journalist in New York verliest en drie maanden later ook zijn vrouw Amy wordt ontslagen, verhuizen ze naar Carthage in Missouri (VS). Daar opent hij met haar laatste spaargeld een bar die hij met zijn tweelingzus Margo runt. Hoewel dat redelijk loopt, geldt dat niet voor het huwelijk van Nick en Amy. Op hun vijfde trouwdag verdwijnt Amy en de politie verdenkt al gauw Nick van moord. Door het verhaal af te wisselen met delen van Amy’s dagboek 2005-2012 wordt duidelijk dat beiden veel belangrijks niet van elkaar wisten. Nick heeft zijn vrouw altijd onderschat en zij neemt heel subtiel wraak. Van de vroegere Amerikaanse televisierecensente van ‘Entertainment Weekly’ (1971) verschenen eerder twee romans. Deze goedvertaalde derde, die enthousiast werd besproken, is heel spannend door een uitstekende plot die steeds nieuwe lagen blijkt te hebben en steeds nieuwe inzichten geeft. Dat mondt uit in een verrassend en overtuigend uitgewerkt slot. Eerder versch…Lees verder

Over Gillian Flynn

CC BY 2.0 - Foto van/door aphrodite-in-nyc from new york city

Gillian Flynn (Kansas City, 24 februari 1971) is een Amerikaans schrijfster van romans en filmscenario's.

Biografie

Gillian Flynn werd in 1971 in Kansas City (Missouri) geboren als de dochter van Edwin Matthew Flynn en Judith Ann Schieber. Beide ouders gaven les aan een community college. Haar oudere broer, Travis, is een machinist. Ze studeerde Engels en journalistiek aan de Universiteit van Kansas en de Northwestern-universiteit in Chicago.

In 1997 begon ze aan haar carrière als journaliste. Ze schreef eerst voor U.S. News & World Report en werd nadien in dienst genomen bij Entertainment Weekly. Ze werkte zich op tot tv-recensente en schreef ook over films. In december 2008 werd ze ontslagen.

Reeds tijdens haar journalistieke carrière begon Flynn met het schrijven van romans. In haar boeken staan vaak vrouwen centraal, maar omdat die vrouwelijke personages regelmatig een kwaadaa…Lees verder op Wikipedia